Alergija na sunce

alergija na sunce

Dođete na more, opuštate se i uživati​​, te se odjednom ospete po cijelom tijelu i svrbi vas toliko da mislite da ćete poludjeti

Alergija na sunce možda je i najgora stvar koja vam se može dogoditi dok ste na godišnjem odmoru. Najveći problem je u tome što se može pojaviti kod bilo koga, uključujući i osoba koje inače nisu alergične, a radi se o kombinaciji hrane, odjeće i preparata koje koristite i izlaganja suncu.

U svakom slučaju, kada se alergija pojavi preporuča se izbjegavanje jakog sunca, jer će se stanje pogoršati a svrbež postati neizdrživ. No, ovaj se problem može uspješno spriječiti ako budete pažljiviji.

Za početak, nemojte se pripremati za godišnji kao da je u pitanju odlazak na večeru kod predsjednika, znači, nema kemijskih pilinga i ostalih kozmetičkih tretmana prije sunčanja. Uz to, izbjegavajte kozmetičke preparate na bazi eteričnih ulja i sredstva za njegu kože koja sadrže retinola, salicilnu kiselinu i AHA i BHA kiseline.

Antibiotici i kontracepcijske pilule mogu kao nuspojavu imati fotodermatoze, najčešći oblik alergije na sunce, pa provjerite što pijete i posavjetujte se s liječnikom da li je trenutno nešto potrebno promijeniti.

Sintetička odjeća nije za ljeto, trebalo bi nositi samo prirodne materijale poput lana ili pamuka, jer ćete se pojačano znojiti, koža neće moći pravilno disati i kad se tome doda sunčevo zračenje, alergija je na putu.