Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Božićni ukrasi,kako ih napraviti?

autor: Maki

Podijelite

Ukrasi

Izbor ukrasa je veoma širok, od kupovine novih, kojih su pune prodavnice, preko biranja među prošlogodišnjim ukrasima do najjednostavnijeg riješenja – izrade novih, originalnih ukrasa, čija će izrada angažovati cijelu obitelj. Ovo je zabava koja ujedno štedi novac. Materijal za ukrase iz kućne radinosti se može naći u svakom domu. Tako se sa malo mašte i izdvojenog vremena može lijepo okititi jelka i ukrasiti kuća za praznike.

Šišarke – akupiti šišarke jele, bora i drugih četinjača iz obližnjeg parka i okačiti ih na jelku privezane ukrasnom vrpcom. Sprejem isprskati u željenoj boji i kad su dobro osušene okačiti na drvo. Vaša jelka će dobiti pravi božični ukras, koji će oduševiti Vaše ukućane.

bozicni ukrasi 1

Slatkiši – tkođer mogu ukrasiti jelku, a prednost im je u tome što ih djeca mogu lako skinuti sa drveta i zasladiti se. Mogu se koristiti obične bombone ili se iste uviti u šareni ukrasni papir, zamotati kao bombone i končićem okačiti na jelku. Mogu se tako upotrijebiti i lizalice, žvake, čokoladice . još jedan način da Vaša jelka uz ove neobične božične ukrase ove godine bude drugačija.

Oglas
Bozicni ukrasi 2

Marcipan figure – ispeći kolačiće u obliku zvijezda ili medenjaka i okačiti ih izravno ili prethodno umotane u prozirni celofan. Ovi božični ukrasi su i jestivi, tako da Vaša djeca mogu slobodno ih jesti.

Bozicni ukrasi 4

Papirni ukrasi – izaraditi po želji ukrase od šarenog papira uz uporabu škara, ljepila i malo mašte. Mogu se koristiti i samoljepljive papira, kao kartoni koji se po želji mogu obojati ili posuti šljokicama. Lako je izrezati papir u obliku zvijezde, pahuljica, Deda Mraza i okačiti na grane. Ovaj način ukrašavanja vaše jelke i uz ove božične ukrase sigurno će privući i Vašu djecu da Vam se pridruže u pravljenju istih.

Bozicni ukrasi 3

Origami su stara japanska vještina savijanja papira po specijalnim shemama. Origami figure u obliku cvjetova, zvijezda, pa i životinja izrađene od papira u boji će se lijepo uklopiti među ostale ukrase. I zabaviti sve i prije kićenja jelke.

Christmas Wreath

Baloni – napuhati male balone i jednostavno ih okačiti ili naprskati sprejom u boji ili ih zamotati ukrasnim trakama, po cijeloj površini balona u vidu mreže. U svakom slučaju, dobivaju se zanimljive ukrasne kugle.

Bozicni ukrasi 6

Mašne se mogu izraditi od ukrasnih vrpci, papira, platna i vrlo su jednostavne i lijepe. Božični ukrasi od mašna dat će Vašoj božičnoj jelki eleganatn izgled.

Bozicni ukrasi 7
Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas