Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Moj vrt – kako uzgojiti cvijeće bez zemlje

autor: venka

Podijelite

pelargonijos

Ako volite cvijeće i želite da ga imate na svakom mjestu u svojoj kući, ali nemate dovoljno vremena da se brinete o njemu. Ne brinite i za to postoji rješenje. Moguće je uzgojiti cvijeće bez zemlje. To je nova metoda uzgajenja cvijeća bez zemlje uz pomoć glinenih kuglica.

Hidrokultura ima mnogo prednosti. Jedna od njih je da ne morate često da zaljevate cvijeće, jer posude u kojima se one nalaze imaju male rezervoare za vodu. Hidroton glinene kuglice se lako otapaju i stvaraju visoke količine kiseonika koje su dostupne korijenu. Biljke koje uzgajate na ovaj način nisu sklone bolestima i truljenju korijena.

Glinene kuglice možete koristiti na više načina. Možete ih koristiti za dekoraciju tako što ćete ih staviti po gornjem sloju na zemlju i koje će uljepšati izgled vašeg zasađenog cvijeća. Kuglice možete da pomiješate i sa zemljom, jer na taj način one će zadržati vlagu i vratiti je biljci kada joj to bude potrebno. U ovom slučaju korijen nije direktno u dodiru sa vodom i ne dolazi do njegovog truljenja.

Od sada nema više zamaranja i moljenja susjeda da vam zaljevaju biljke dok ste vi na putu Dodajte im glinene kuglice i vi i vaše biljke biti ćete zadovoljni.

Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas