Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Kako napraviti preljev za kosu?

Podijelite

Preljev

Mnoge od vas su nas pitale, kako napraviti preljev za kosu? Što vam je sve potrebno i kako da ga same napraviti i istaknete još više ljepotu svoje kose?

Za preljev je potrebno:

– boja za kosu i hidrogen
– šampon za kosu
– mlaka voda
– plastična ili keramička posuda i četkica za bojanje.

On se nanosi na opranu, vlažnu kosu, tako što se prelije preko kose i utrlja (šampon služi upravo da bi se preljev bolje rasporedio po kosi). Ako želite posvijetliti samo korijen kose, bolje je napraviti gušći preljev i da ga nanesete četkicom za farbanje. On se vrlo često koristi za “ubijanje” žute nijanse kod plave kose i pramenova.

Koliko ćete držati  ovisi od toga da li osvježavate boju, posvjetljuje ili tonira kosu. On se drži od svega par sekundi (toneri intenzivnih boja i pepeljasti–nije preporučljivo koristiti ih bez nadzora frizera) i do 15 minuta (kada se posvjetljuje).

Njega je moguće napraviti za svaku boju kose, ne samo za plavu. Intenzivno crvenim nijansama ali i čokoladno smeđim često je potrebno da se “osvježe”, da ne bi izgledale isprano i da bi kosa bila sjajna.

Preljev za kosu je polupermanentna boja koja traje 6 do 8 pranja.  Njegova glavna zadaća je nijansirati već postojeću boju ili ju potamniti. Ono najbolje kod preljeva jest to što ne ostavlja izrast. Ne sadrži amonijak niti peroksid. Kosa je poslije korištenja preljeva mekana, jer  ju on hrani. Ukoliko imate malo ispucanih vrhova, a ne želite ih još rezati, preljev je jako dobro rješenje. Obojit će vaše ispucale vrhove i njihova vidljivost smanjit će se za 60%! Kosa dobije i prekrasan sjaj.

Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas