Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Kako bebi odabrati ime?

autor: Maki

Podijelite

kako bebi odabrati ime

Trudnoća je jedan od najljepših darova prirode, jedan od najvažnijih razdoblja našeg života. Saznanje da u nama raste novi život budi u svakoj od nas različita osjećanja, ipak jedna od prvih stvari o kojima počnemo razmišljati je kako bebi odabrati ime?

Odabir imena za bebu je najvažniji dar koji ćete podariti svome djetetu, ali ujedno i prvo susretanje sa “roditeljskom odgovornošću”. Ime govori mnogo o nama kao individui i određuje kako nas oni koji nas malo poznaju vide i prihvaćaju. To je prvi dojam koji ostavljamo na ljude oko nas. Upravo zbog toga, biranje savršenog imena za bebu nije ni malo jednostavan zadatak. To je odluka koju ne treba donositi na brzinu. Ima mnogo načina da se izabere ime za bebu. Možda oduvijek znati kako želite da vam se djeca zovu, možda ste slučajno naletjeli na savršeno ime, možda ste sa suprugom još prije trudnoće planirali ime za bebu, možda želite sečekate da se beba rodi, pa vidjeti koje će joj ime najbolje pristajati, a možda se mučite i tražite ono pravo … Kako god da se osjećate, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći.

Zapišite! Zajedno sa suprugom napravite popis imena koja vam se dopadaju, ali i razloge zbog kojih vam se baš ta imena dopadaju.

Istražujte! Pretražite knjige s imenima, web sajtove, omiljene knjige, pjesme, crkveni kalendar …

Oglas

Raspitajte se! Da li postoji tradicija imena u vašim obiteljima koju treba poštovati? Želite li je nastaviti?

Razmislite! Da li postoji netko u obitelji ili među prijateljima, netko tko vam je drag, čije biste ime željeli nosi vaše dijete.

Uzmite u obzir prezime! Da li se imena koja ste odabrali slažu s prezimenom vaše bebe? Izgovorite ih glasno. Kako zvuče zajedno?

Mislite na budućnost! Vaše dijete će nositi ime koje ste odabrali cijelog života, stoga to ime ne treba biti samo slatko i dječje, već mora mu pristaje i kada bude stariji, ozbiljniji.

Mislite na odrastanje! Izbjegavajte imena zbog koji bi vaše dijete moglo biti zadirkivani u školi ili imena od kojih se mogu napraviti smiješni nadimci. Olakšat odrastanje svome djetetu.

Razmislite o značenju imena! Ime može biti mnogo više od slova i zvučnosti. Ako vam to važno, razmislite o njegovom značenju ili o onome što želite prenijeti vašem djetetu određenim imenom.

Oglas

Razmislite o popularnosti imena! Da li vam odgovara ime koje se često javlja oko vas ili želite da vaše dijete ima jedinstveno, rijetko ime?

Za kraj! Može dogoditi da okolina pokuša vam nametne ime za bebu. Svaka obitelj ima svoje ideje oko toga kako treba bebi dati ime, u nekima čak postoji i dugogodišnja tradicija imena, a kada se u cijeli proces umiješa i rodbina, onda vaš zadatak postaje još teži. Budite staloženi i namojte ulaziti u konflikte. Saslušajte prijedloge, ali ipak imajte na umu da je to samo vaša osobna odluka. Odabir imena za bebu treba biti lijepo i zabavno, zato se potrudite da u tome uživate.

Think I’m Cute See My Auntie~Funny Babygrow~Babies Gift Boy/Girl Vest Babies 0-3 white

Think I'm Cute See My Auntie~Funny Babygrow~Babies Gift Boy/Girl Vest Babies 0-3 white

100% quality cotton unisex vest with 3 button fasteners and envelope neck for easy dressing. Our own unique design made to order which will make a great gift for baby,christening etc. Fully machine washable with no special instructions required. Available in sizes 0-3 months, 3-6 months, 6-12 months and 12-18 months. 3 Colour: Baby Pink, White & Baby Blue.

Cijena: £4.99

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU

Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas