Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Lijepe misli,lijep život

Podijelite

misli

Misli: U jednom danu doživimo čak 20.000 trenutaka, tvrdi nobelovac Danijel Kaneman. Oni traju nekoliko sekundi i mozak ih registrira. Da li će naš dan biti pozitivan ili negativan ovisi i o tome na koji način bilježimo trenutke – pozitivno, negativno ili neutralno.

Misli: Život će biti ljepši i uspješniji ako istrenirate mozak da se pozitivno odnosi prema problemima. Kada se osjećate loše, prvi korak ka optimizmu je zahvalnost za ono što imate. Osim toga, psiholozi predlažu da osam minuta dnevno iskoristite zamisliti sliku koja vas čini sretnim (voljenu osobu, djecu, egzotičnu plažu, provod s prijateljima …) i nakon toga ćete lakše sagledati svaki problem i suočite se s njim.

Lijepe misli mogu “prevare” mozak i natjeraju ga da stavove “ne znam, ne mogu, ne vidim rješenje” pretvori u “mogu, znam, smijem, hoću”.

Misli: Ukoliko ni pozitivno razmišljanje ne može vam popravi dan, isprobajte trik koji psiholozi nazivaju “pet pozitivnih stvari za svaku negativnu”. Kada vam se nešto loše dogodi, obradujte sebe onim što volite pet puta tijekom tog dana i djelovanje lošeg ćete ne samo ublažiti, već i da sasvim potisnete.

Svaki efekt koji možete vidjeti izvana ili u svijetu ima specifičan uzrok koji ima svoje porijeklo u unutarnjem ili mentalnom svijetu. To je suština misli moći.

Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas