Ljepotica Si!

Pratite

Oglas

Najbolji savjeti za mršavljenje Dr Mehmet Oza

autor: Maki

Podijelite

dr oz

Ako vam već dosta propalih dijeta i frustracija zbog toga, možda popularni Dr Mehmet Oz (koji je svoju medijsku karijeru započeo u emisiji kod Oprah Winfrey da bi sada imao vlastitu emisiju koja ruši rekorde gledanosti) ima rješenje za vas!

Kroz godine iskustva on je skupio jednostavne savjete koji zaista pomažu u mršavljenju. I što je najbolje – tu nema stroge dijete. Ovo su najbolji savjeti za mršavljenje Dr Mehemet Oza: svakodnevno se krećite što je više moguće, pobrinite se da dovoljno spavate (barem 7 sati dnevno), kad ste gladni popijte malo vode, jer je moguće da ste zapravo žedni, nemojte se izgladnjivati, ne odustajte od dijete ako ste jednom pokleknuli, nemojte istovremeno jesti i gledati televiziju ili čitati, koristite manje tanjur.

A evo i nekih za koje možda niste znali:

Nasjeckajte hranu – tako možete smanjiti količinu hrane koju pojedete i prevariti vlastiti mozak jesti više – sve samo uz pomoć hrane koja je sitnije nasjeckana.Znanstvenici su ustanovili da kada je obrok nasjeckan – većina ljudi pojede i do 25 posto manje hrane.

Oglas

Ječam za doručak – Ovo je namirnica od koje ćete se brže zasititi i koja uravnotežuje šećer u krvi. Jedna porcija ječma sadrži 5 grama vlakana, što znači da ćete biti i duže siti, pa nećete imati potrebu da prejedate za ručak. Ječam je odličan, jer se može kombinirati s raznovrsnim drugim namirnicama – voćem ili povrćem i proteinima. 

Kiselo prije obroka – ukiseljeno povrće sadrži tajno oružje: ocat. Ovaj sastojak daje razrijeđenu dozu octene kiseline, koji stvara opor okus na vašem jeziku i pomaže da se uravnoteži razinu šećera u krvi. To je presudno, posebno ako jedete nezdravu hranu nakon koje razinu inzulina brzo raste, ali uskoro i jako pada pa ste ponovno brzo gladan. Octena kiselina u ukiseljenoj hrani pomaže održavanju razine šećera i inzulina stabilnim.

Pojedite vruću juhu – Jedući ili pijuckajući sporo vruću juhu – dajete mozgu vremena da shvati da postajete siti, pa ćete manje pojesti za vrijeme glavnog obroka. Kad su u pitanju juhe, izbjegavajte guste juhe iz vrećice, jer imaju puno masnoća i kalorija.

Rooibos čaj – ovaj prirodno slatki čaj bez kofeina pomoći će smanjiti želju za hranom i slatkim. Uz to, bogat je antioksidansima koji su višestruko korisni za vaše zdravlje i ljepotu. 

Udahnite vaniliju – dobro je poznato da različite arome i mirisi imaju veliki utjecaj na ljudski mozak, a miris vanilije može pomoći u sprečavanju želje za slatkim. Nabavite svjećice s mirisom vanilije ili se ujutro namažite losionom s mirisom vanilije – i to će pomoći da se oduprete svojoj želji za slatkim.

Ljuto za doručak –  kad jedete ljuto za doručak, apetit će vam biti manji za ručak, tvrdi dr. Oz. Okus ljutih papričica utječe na centar sitosti u mozgu, pa kasnije nećete biti toliko gladni. Nasjeckajte crvenu ljutu papriku u omlet ili je pojedite u salati.

Jedite prije glavnog jela – Kao predjelo pojedite nešto malo, recimo petnaestak badema, lješnjaka ili malo voća, pola sata prije ručka. To vam može pomoći da se osjećate sitije i ne pojedete toliko za ručak ili večeru.

Oglas

Podijelite

Povezani članci

Oglas

Najnovije

Oglas