Čudotvorna biljka – vanilija

Vanilija

Iako većina ljudi vaniliju stavlja u slatkiše, postoji i nekoliko stvari za koje vam vanilija može poslužiti osim u kuhinji. U nastavku članka pročitajte koje su to prednosti vanilije izvan kuhinje.

Vanilija može da vam posluži kako biste osvježili svoj stan. Možete napraviti sprej u koji ćete dodati nekoliko kapi vanilije i vaš stan će mirisati i riješit ćete se neugodnih mirisa.

Piling od vanilije može da smiri iritaciju vaše kože. Iscijedite limun, stavite sjemenke iz pet mahuna vanilije, dodajte tri kašike smeđeg šećaera i tri kapi eteričnog ulja vanilije. Sve to promiješajte i vaš piling je spreman.

Komarci ne podnose miris vanilije, pa tako kako biste se riješili komaraca napravite sprej od vode i vanilije i s njim našpricajte sebe i prostor u kojem boravite, a zatim zaboravite na komarce.

Postoji čak 150 vrsta vanilije, no danas koriste se samo dvije vrste –  Bourbon i Tahitian vanilija.Prisutni su i brojni tragovi drugih spojeva poput eugenola, kaprinske kiseline, fenola, fenol etera, karbonilnih spojeva, estera, laktona, alifatskih i aromatskih ugljikohidrata i vitispirana. Obloge od vanilije daju trenutno olakšanje kod zubobolje i opekotina. Smatra se da vanilija može pomoći i kod neredovitih menstruacija. Ako ste izloženi stresnim događajima ili želite pojačati libido, nosite sa sobom mahunu vanilije te je po potrebi pomirišite.