Detoksikacija-oslobodite tijelo otrova

detoksikacija

Tijekom zime, a naročito za vrijeme blagdana organizam je često opterećen probavljanje teške, masne i nezdrave hrane. Osim toga, često se bori i protiv otrova koji na različite načine svakodnevno dospijevaju u tijelo. Kada se sve to “začini” stresom, brzim načinom života i fizičkom neaktivnošću, jasno je da je u ovo doba godine organizam preopterećen i oslabljen, a njegov rad poremećen. Posljedice su najprije umor, pospanost i nedostatak energije, a kasnije se ispoljavaju depresija i različite bolesti.

Zato čišćenje organizma (detoksikacija) pomaže tijelu da vrati prirodnu ravnotežu, a podrazumijeva da se “pročiste” krv, jetra, bubrezi i crijeva. Postoji više načina kao što su različite dijete i uzimanje prijesne hrane, dok travari tvrde da su biljni čajevi i sokovi nekih namirnica najjednostavniji, najprirodniji i jedan od najučinkovitijih načina detoksikacije. Predlažemo nekoliko čajeva i sokova koje su za čišćenje organizma preporučivali Vasa Pelagić i akademik Jovan Tucakov.

Pitoma nana (Mentha piperita)

Za liječenje jetre i žučnih puteva, pitoma nana daje najbolje rezultate. Osim eteričnog ulja ugodnog mirisa, list sadrži i malo tanina i gorkih tvari.

Koristi se:
* Za čišćenje organizma
* Da oporavi jetru
* Protiv bolova uzrokovanih kamenom u žuči

Oporavite jetru

– 50 g pitome nane
– 50 g matičnjaka
– 50 g ruse (rosopasa)
– 50 g krušine
Mješavinu trava prelijte litrom i po proključale vode, odmah poklopite i pričekajte tri sata. Čaj procijedite i tijekom dana pijte nezaslađen umjesto vode.

Cikla (Beta vulgaris)

Sadrži gotovo sve mineralne sastojke: kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij, željezo, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor, litij, stroncij i brom. Bogata je vitaminima B1, B2, C, kao i vitaminom B12, iznimno rijetkim u namernicama biljnog podrijetla. Osim toga, sadrži betanin i betain, spojevi za koja stručnjaci tvrde da su osnova ljekovitosti cikle.

Koristi se:
* Potaknuti izmjenu tvari
* Potiče rad jetre
* Protiv povišenog kolesterola
* Usporiti starenje

Izbacite otrove

– 3 srednje cikle
– 3 kašike pšeničnog brašna
– 500 g + 4 šalice šećera
– 700 g grožđica
– 1/2 l vode
Dobro operanu, neoljuštenu cveklu isjeckajte, stavite u teglu od tri litre, dodajte brašno i 500 g šećera, zatvorite i stavite na tamno mjesto zagrijano do sobne temperature. Nakon dva dana dodajte grožđice, preostali šećer i vodu, poklopite i pričekajte sedam dana (svaki dan promiješajte kuhačom). Smjesu potom procijedite kroz dva sloja gaze i dobiveni sok (oko litar) naspite u flašu. Uzimajte po žlicu soka tri puta dnevno pola sata prije jela.
SAVJET PLUS: Kada sok potrošiti, pauzirajte tri mjeseca, a nakon pauze ponovite uzimanje soka, sa tromjesečnom pauzom, još dva puta.

Peršin (Petroselinum sativum)

List ovog začina obiluje vitaminom C (do 250 mg u 100 g lišća). Sadrži i mnogo folne kiseline kao i eterično ulje, apiol i miristicin, elemente koji pojačavaju mokrenje.

Koristi se:
* Za stvaranje crvenih krvnih zrnaca
* Očistiti bubrege i mokraćne puteve
* Za izbacivanje otrova iz tijela
* Poboljšati metabolizam

Poboljšajte metabolizam

– 75 g suhog peršunovog lista
– Litar proključale vode
Peršunov list prelijte vodom i odmah poklopite. Nakon 10 minuta procijedite i tijekom dana popijte u četiri doze (po dva i pol decilitra).

Poljski rastavić (Equisetum arvense)

Od svih vrsta ovog roda, ljekovit je samo poljski rastavić, dok se slične vrste “velikih preslice” ne koriste, opasne su i mogu izazvati trovanje. Prepoznaju se po listićima koji su vodoravni i vise, dok su na neotrovnim vrhom okrenuti nagore. Poljski rastavić obiluje saponin, a sadrži i vitamin C, kremenu, oksalnu i jabučnu kiselinu, tanine, pektin i silicij.

Koristi se:
* Za čićenje bubrega i mokraćnih putova
* Olakšati varenje

Da bubrezi odahnu

– 50 g poljskog preslice
– 50 g kukuruzne svile
– 50 g cvjetova nevena
U četiri decilitra proključale vodu dodajte kašiku mješavine, kuhajte na tihoj vatri dva minuta, sklonite sa šporeta i poklopite. Nakon 30-40 minuta procijedite i popijte po pola čaše tri puta dnevno poslije jela. Čaj pijte tri tjedna, pauzirajte sedam dana i uzimanje ponovite još jedan tjedan.

Zeleni čaj (Camellia sinensis)
Sadrži polifenole, katehine (posebna vrsta antioksidansa), Fluorine te minerale važne za zdravlje poput kalija, bakra, željeza i mangana.

Koristi se:
* Za izbacivanje otrove iz organizma
* Povećati funkciju jetre
* Protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala
* Za snižavanje masnoća u krvi
* Da okrijepi tijelo

Okrepu tijelo

* Kašičica zelenog čaja
* 2,5 dl vode
Čaj prelijte vrelom vodom i odmah poklopite. Poslije tri minute procijedite i pijte topao čaj. Preporuka je da se dnevno popiju tri šalice svježe pripremljenog čaja.

Detoxification and Healing: The Key to Optimal Health

Detoxification and Healing: The Key to Optimal Health

  • New
  • Mint Condition
  • Dispatch same day for order received before 12 noon
  • Guaranteed packaging
  • No quibbles returns

Prescribes simple, step-by-step treatments to alleviate your ailments. This book arms you with immediate actions to take to start cleansing your body of harmful toxins. It offers information on medications, vitamins, and mineral supplements, including exact dosages and frequency; and frequently misdiagnosed food allergies and drug reactions.

Cijena: £5.19

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU