Saznajte spol Vašega djeteta

Djeca

Djeca – Postoje mnoga vjerovanja i mitovi,razne priče o tome kako spol djeteta se može predvidjeti na razne načine,bez liječničkog pregleda uz razne metode koje su u prošlosti upotrebljavali.

Iako moderan ultrazvuk može utvrditi spol djeteta najranije nakon 20-og tjedna trudnoće, pogreške se često događaju. Usprkos brojnim vjerovanjima, jedna je znanstvena studija utvrdila kako je majčin instinkt najpreciznija metoda predviđanja. Čak 71 posto trudnica uspjelo je pogoditi spol djeteta sudeći po vlastitom osjećaju.

 

Djeca – Najpoznatije vjerovanje kaže da ako žena nosi visoko i široko, dijete je sigurno djevojčica.

Kad srce kaže 

Na ultrazvučnom pregledu upitajte ginekologa koliki je broj otkucaja djetetova srca. Naime, vjerovanje kaže da ako ih ima više od 140 u minuti, velika je mogućnost da nosite curicu. Ukoliko je broj manji, tada navodno očekujete dječaka.

Slatko i slano

Prema starim mitovima, žudnja za slatkom hranom i voćem u trudnoći, kao što je želja za sladoledom ili kolačima, znači da je beba žensko. Ako se pak ne možete zasititi slanih i kiselih namirnica, tada je za to odgovoran dječak.

Majanska računica

Legenda govori da su stare Maje s velikom točnošću određivali spol još nerođene djece. Uspoređivali su majčinu dob za vrijeme začeća i godinu u kojoj je ostala trudna. Ako je jedan broj bio neparan, a drugi paran, tada žena nosi dječaka. Ako su oba broja parna ili neparna, dijete je žensko.

Trik s ključem

Zabaviti se s predviđanjem spola mogu i budući tata ili prijateljica. Trebaju postaviti ključ ispred trudnice, i pričekati da ga podigne. Uhvati li ga za uži dio ključa koji ulazi u ključanicu, tada je dijete žensko, a ako ga uhvati za širi i okrugli dio onda je muško.

Majčino lice 

Iako se vjeruje kako se svim budućim trudnicama poboljša ten i očisti lice, to ne mora uvijek tako biti. Vjerovanje tvrdi da će trudnice kojima se ten pogoršao roditi curicu, a one s čistim i lijepim tenom očekuju dječaka.

Neka prsten kaže 

Skinite vjenčani s prsten s ruke i objesite ga na konac. Zatim ga postavite iznad trbuha i promatrajte njegovo kretanje. Vrti li se ukrug, očekujete dječaka. Curicu simbolizira kretanje prstena naprijed – nazad.

Trudničke mučnine

Stara priča tvrdi da žene koje osjećaju intenzivne mučnine u prvim mjesecima trudnoća, a često i kasnije, nose djevojčicu. Ako su trudne s dječakom, majke navodno ne osjećaju trudničke mučnine ili tek blage simptome.

Hladna stopala

Loša cirkulacija i hladnoća u stopalima upućuje na dječaka. Ukoliko majke nose djevojčicu, tijelo je navodno bolje prokrvljeno te stopala ne “zebu”.