Feng Shui boje za vjenčanje!

 

Feng Shui boje za vjenčanje

Jedna od važnih odluka koje mladenci donose prilikom planiranja vjenčanja jeste odabir boja. Tako bi cvijeće, ukrasi, svadbene pozivnice i druge stvari potrebne za ceremoniju trabalo da budu u istim bojama.

Drevna tradicija Feng Shui često se primjenjuje tokom vjenčanja. Feng Shui boje imaju za cilj da stvore harmoniju na dan vjenčanja. Tako određene boje idu bolje jedna uz drugu od ostalih boja.

Jin i jang: Tradicija Feng Shuija je u stvaranju harmonije kombinovanjem jina i janga. Boje u Feng Shuiju uparuju se tako što se jang boja upari sa jin verzijom te boje. Na primjer, crvena ide dobro sa svojom jin verzijom – ružičastom bojom. Ostale jang i jin verzije uključuju tamnoplavu i svijetloplavu, tamnozelenu i svijetlozelenu, ljubičastu i boju lavande.

vj

Crna i bijela: Tradicionalna vjenčanja u crno-bijeloj boji imaju posebno značenje u Feng Shuiju. Bijela je jang (muško), a crna je jin (žensko). To je krajnja kombinaciji boja koja stvara muško – ženski sklad. To je razlog zbog čega je, ukoliko mlada nosi bijelu boju, njena energija usklađena sa muškom bojom, a mladoženja u crnom usklađen je sa ženskom bojom.

Božićne boje: Crvena i zelena boja su uglavnom povezane sa Božićem. Ukoliko je vjenčanje oko Božića, možete da iskoristite ove boje. U Feng Shuiju se vjeruje da kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću i uspjeh bračnom paru.

vj1

Metalne boje: Feng Shui tradicija vjeruje da kombinovanje metalinih boja stvara sreću i harmoniju sa kreativnošću i djecom. Metalne boje su bijela, srebrna, plava i zlatna. Također, možete da kombinujete bijelu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombinovanjem zlatne ili bijele sa ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

bij

Loš izbor boja: Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan vjenčanja. Ne bi trebalo da kombinujete crvenu sa plavom, crne sa metalinim bojama, osim bijele (dakle srebrna, siva, zlatna…). Kombinacija žute sa zelenom ili plavom, također, nije preporučljiva. Prema Feng Shuiju zelena u kombinaciji sa svim metalnim bojama stvara lošu sreću.