Feng shui i proljetno čišćenje kuće

Proljeće

Feng shui i proljetno čišćenj kuće,čisti kuću ali i naše tijelo koje je naš hram, baš kao i naš dom. Sve ono što nosimo u sebi htjeli mi to ili ne odražava se u prostoru oko nas, a isto tako sve ono što imamo u svom prostoru utječe na nas same.Upravo je proljetno čišćenje kuće savršena prilika da svoj prostor uredite prema feng shui načelima.Ta načela nam govore što trebate ukloniti iz svog prostora.

Feng shui i proljetno pospremanje2Sigurna sam da su vas u proteklih nekoliko dana sunčane zrake potaknule, ako ne na pospremanje kuće ali na izvlačenje kutija s ljetnom garderobom, sigurno. Što je neminovno rezultiralo pospremanjem ormara, to je u konačnici rezultiralo time da se osjećate nekako posloženije i smirenije. Feng shui znalci znaju kako ormari predstavljaju naše mentalne obrasce i stavove, pa se na taj radikalni korak pospremanja odjeće odlučuju uvijek kada se osjećaju zbunjeno, smeteno ili kada ih čeka donošenje neke važne životne odluke.Osim čišćenja kuće, pospremanja ormara, postoji još nekoliko feng shui trikova koje sada možete testirati u praksi. Ukoliko operete prozore, bolje ćete vidjeti poslovne prilike koje vam hrle u susret. Nakon što suho cvijeće i aranžmane od grančica zamijenite buketima svježeg proljetnog cvijeća, osjetit ćete svježinu u međuljudskim odnosima i lakše ćete obavljati svakodnevne poslovne zadatke. Također, podmažite vrata koja škripe ili zapinju i popravite potrgane kvake , na taj će način novac puno lakše pronaći put do vašeg novčanika. Nakon čišćenja kuće , napokon posložite foldere u kompjuteru i pobrišete stare mailove, tada se zaista možete počastiti novim odijelom ,jer povišica stiže!

Nakon što završite s proljetnim čišćenjem kuće , osjetiti ćete potrebu da pročistite i svoj organizam. Tako smo eto stigli i do frižidera.Gore spomenuto izvlačenje ljetne garderobe iz pozadina ormara malo koga ostavlja ravnodušnim po pitanju fizičkog izgleda. Sada smo shvatili da su oni božićni kolačići ostavili traga, a mi čvrsto odlučujemo kako ćemo se ubuduće zdravije hraniti.

170_0232074_big
Feng shui nije učenje o prehrani, ali u svom širem poimanju ponekad podrazumijeva raznovrsnu makrobiotičku ishranu. U svakom slučaju, energija hrane i objedovanje vitalni su dio svakog doma, a naročito onog koji je uređen prema feng shui principima.Proljeće
Feng shui nas uči važnosti ravnoteže i poštivanja prirodnih ciklusa prije svega. Kada bi postojala feng shui dijeta za proljeće, uključivala bi obilje mladog, zelenog i lisnatog povrća, svježe voće i cjelovite žitarice. Hrana koja raste u proljeće sadrži upravo onu energiju koja nam je u proljeće i potrebna. Na primjer, špinat obiluje željezom, koje nam daje snagu, a snaga nam pak treba kako bismo svoje svježe ideje mogli realizirati bez napora i umora. Rotkvice pomažu u razgradnji tvrdokornih masnoća ,upravo saveznik kakav nam je potreban u trenutku kada shvatimo da se uskoro moramo skinuti u kupaće kostime.Proljeće

Nadalje bi feng shui dijeta svakako podrazumijevala temeljito žvakanje,ali ne pred kompjuterom ili TV-om, jedite za stolom, po mogućnosti sa svojom obitelji jer to pomaže boljem razumijevanju u usklađivanju vaših energija. I naposlijetku,feng shui nas upućuje na to da jedemo s ljubavlju, radije nego da brojimo kalorije ,tako će naše tijelo lakše prepoznati kada nam je dosta, a mi ćemo u svoju okolinu odašiljati dobre vibracije.