Feng shui – uređenje dnevne sobe

 dnevne sobe

Ako u svoj dom želite unijeti opuštenu atmosferu, razmislite o uređenju u skladu s feng shuiem. Osim što će se energija u prostoru pretvoriti u pozitivnu, što će se odražavati na svima koji u tom prostoru borave, lakše ćete ostvarivati i svoje želje i ciljeve bili oni obiteljski, ljubavni ili poslovni.

Naš dom odraz je nas samih i ima veliki utjecaj  na sve ono dobro ili loše što se događa u našim životima. Feng shui je baziran  na protoku energije koja može biti pozitivna, negativna ili kombinacija pozitivne i negativne .  Dnevna soba jedna je od najvažnijih u našem domu jer u njoj cijela obitelj boravi veći dio dana, u njoj primamo goste i pripremamo zabave i druženja stoga je jako važno protok pozitivne energije povećati baš u ovoj prostoriji.

Već smo pisali o feng shui uređenju spavaće sobe, a u ovom članku donosimo savjete kako dnevne sobe pretvoriti u oazu pozitivne energije.

Boja zidova dnevne sobe trebala bi biti neke svijetle, umirujuće, pastelne nijanse, jače boje koristite za detalje kao što su jastučići, svijeće ili eventualno jedan zid ili dio zida prostorije  koje će sobu osvježiti i oživjeti. Potrudite se da u prostoriju dopire dovoljno prirodnog svjetla tako što ćete izbjegavati zavjese i dekore izrađene od teških  i tamnih tkanina. Izgled dnevne sobe upotpunite lampama koje će osvijetlilti tamne kutove prostorije.

prostor-obasjan-zutom-bojom-1612-611x408-201202131250[1]

Najvažniji savjet je izbjegavati glomazan namještaj koji koči protok energije. Naslonjače treba rasporediti tako da potiču sklad među ukućanima te da su okrenuti tako da olakšavaju međusobnu komunikaciju. Trebali bi biti zaobljenih linija i presvučeni mekanim materijalima, a svakako izbjegavajte teške presvlake. Kako biste dodatno poboljšali i potaknuli protok pozitivne energije u dnevnoj je sobi poželjno imati biljke zelenih listova.

shiii [640x480]

 Prema Feng Shuiju, sve što nas okružuje ispunjeno je Chi ili životnom energijom te se smatra da se energetski povezujemo sa svime što posjedujemo. Tako gomila stvari za koje čak nismo niti svjesni da ih posjedujemo, sve ono što smo potrpali u garažu, ladice ili ormare i zaboravili na to – ima na neki način ulogu kradljivca naše energije.  Uklanjanje nereda oslobađa i uravnotežuje protok energije. Jednostavan način za rješavanje nereda jest da uzmete jednu po jednu stvar koju niste dugo vidjeli te da se zapitate: Jesam li emotivno vezana uz ovo? Imam li koristi od nje? Govori li ova stvar išta o tome tko i što sam sada, u ovom trenutku? Ako su sva tri odgovora NE – radi se o neredu kojega se po hitno trebate riješiti.