Pronađite svoju frizuru

Frizura

 

Frizura – Frizeri i žene svakako imaju neku tajnu vezu. Čarobnjak je to koji često u kratkom vremenu našu kosu boji u svjetlije pramenove, a već na idućem tretmanu šiša na kraće. Česte promjene frizure i traženje one koja savršeno odgovara vašem obliku licu zna prouzrokovati česte posjete frizerskoj stolici.

Zbog toga vam donosimo par savjeta kako ipak ne pogriješiti u svim tim promjenama, odnosno koja frizura i način šišanja pristaju vašem licu, bilo da je ono okruglo, ovalno ili četvrtasto.

Prvo što trebate napraviti jeste točno utvrditi kojeg oblika je vaše lice.
Kako biste to precizno utvrdili, jednostavno prislonite vaše lice uz ogledalo i tamnijim ružem za usne ocrtajte vaše lice na ogledalu. Odmaknite se i ocijenite kakav je oblik koji je ostao na ogledalu – duguljast, četvrtast, okrugao.

Četvrtasto lice

Ukoliko imate ovakvo lice, smatrajte se sretnicom, jer većina žena ima upravo ovakav oblik i on vam pruža najviše izbora. Budući da imate izražene čeljusti vaše lice je lako uokviriti, a i dalje će ostati izražajno.
Najbolji primjer ovakvog lica je Demi Moore.
Demi ima klasično četvrtasto lice i za razliku od onih koji imaju duguljasto lice, ona može nositi dugu kosu.

Okruglo lice
Vaš cilj jeste smanjiti „okruglost“ vašeg lica, a najbolji primjer kako to postići daje nam Kirsten Dunst s frizurom koja savršeno pristaje okruglom licu poput njenog.
Kod okruglog lica svakako morate paziti s kraćim frizurama poput boba, jer može prouzročiti da vaše lice izgleda još okurglije, pogotovo ako imate kratak vrat.

Ovalno lice
Isječena kosa, u slojevima i srednje dužine je savršena kako za ovalno lice, tako i za dugo. Razne isječene frizure će dobro pristajati vašem licu, ali najbolje će izgledati ako vam slojevi padaju do jagodica, brade ili usana, ovisno koji dio želite istaknuti.

Duguljasto lice
I vaše lice žudi za slojevitim šišanjem, jer će tako vaše lice izgledati šire. Bob dužine do brade će izgledat odlično na vama. Kovrdže vam također sjajno pristaju jer vam daju širinu, ali izbjegavajte kraće kovrdžave frizure koje daju volumen na vrhu.

 

Odgovorite