Igračke za bebe-kako ih odabrati?

igracke za bebe

Igračke: Dobre igračke odgovara dobi djeteta, napravljena je od kvalitetnog, netoksičnog materijala, nema dijelove koji otpadaju i, što je najvažnije, potiče razvoj vašeg mališana.

Do 3. mjeseca – Iako novorođenčetu nisu potrebne igračke, iznad krevetića postavite vrtuljak s visećim figuricama, koje će moći pratiti pogledom. Beba pozitivno reagira na zvukove, pa birajte vrteške koje ispuštaju mirne tonove i uspavanke. Ne postavljajte ih sa strane ili iza glave djeteta, već na sredinu krevetića.

Do 6. mjeseca – Beba treba biti okružena mekanim igračkicama od platna ili frotira, blagih i vedrih boja, koje će moći uhvatiti šakom. Nabavite joj zvečku koju će moći premješta iz ruke u ruku. U ovom uzrastu bebe već počinju trpaju sve u usta, pa im ponudite glockalice od mekane gume ili kaučuka.

Do 9. mjeseca – Lopta je savršena za dijete ovog uzrasta jer će je rado bacati i pratiti pogledom. Radoznalim mališanima dopadaju se i autići, patkice i vozići koji imaju kanap, jer mogu ih povlače ka sebi i pratiti njihovo kretanje. Sada je pravi trenutak i da im ponudite krupne kocke jarkih boja jer su već dovoljno vješti da ih redaju jednu na drugu.

Do 12. mjeseci – Intelektualne i motoričke sposobnosti u ovoj dobi razvijaju se predmetima određenih oblika (krug, kvadrat, romb) koje dijete treba da ubaci u otvor istog oblika. U istu svrhu mogu koristiti i kantice u koje mogu se ubacuju loptice i kocke, a djeci su zanimljivi i autići i druge igračke s kotačima. Ponudite djetetu i papir i drvene bojice, jer tada već može šara.