Indijski sari, odjevni predmet koji izaziva znatiželju i divljenje

sari

Priznajte da je taj komad tkanine nešto šta biste rado omotali oko sebe i pri tome se osjećale edgzotično, no sari nije samo komad tkanine koji ženi daje taj osječaj, prije svega sari je jedonstavan, lijep, praktičan i ima veoma dugu povijest.

Prema Vedama, najstarijim spisima svijeta, sari je odjeća duhovnog svijeta. Spominje se čak i u drevnoj Mahabharati koja je zapisana prije 5000 godina a toliko je popularan da se održao tisućljećima te ga i danas nosi oko 75 posto indijki.

Sari je zadržao svoj primat zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i udobnosti koja je kombinirana sa notom raskoši i senzualnosti koju žene osjećaju kad ogrnu tijelo tim finim komadom lepršave tkanine.

Svaki dio sarija je oslikan ili vezen na određeni način tako da kad ga obučete sve izgleda savršeno kao neka elegantna večernja haljina. Postoji više stilova oblačenja sarija kao i više vrsta oslikavanja i veza sarija.

Sari je jako ženstven i elegantan i ženu na jedan poseban način čini otmjenom, profinjenom, produhovljenom pa čak i aristokratskom. Osjećaj oblačenja je jedinstven. Možete ga namjestiti kako god želite i osjećat ćete se predivno. Iako je sari jedne veličine, pravilno omotan savršeno može prikriti tjelesne nedostatke i istaknuti dobre strane vaše figure. Nije ni čudo da su baš indijke u sarijima često bile proglašavane najljepšim i najgracioznijim ženama na svjetskim natjecanjima ljepote.