Izložba ‘ Images of Women & The Unknown’ u zagrebačkom Domu hrvatskih likovnih umjetnika

ljepoticasi.jpg

Zagreb: U Domu hrvatskih likovnih umjetnika , široj javnosti galeriji znanoj kao Džamija, tijekom travnja i svibnja bit će izloženo više od 150 fotografija slavnog Petera Lindbergha, jednog od nekoliko najvećih živućih fotografskih imena današnjice. Izložbeni radovi, čiji će zagrebački postav osmisliti sam Lindbergh, odabrani su iz dvaju zasebnih umjetničkih serija Images of Women i The Unknown od kuda i proizlazi sam naziv izložbe.Ovo je prva Lindberghova izložba u ovom dijelu Europe od 1998. godine, kada je izlagao u Beču, te ujedno i jedina Lindberghova europska samostalna izložba u ovoj godini.

Peter Lindbergh jedan je od najvećih fotografa današnjice, otac supermodela i virtuoz modne fotografije. Na njegov crno-bijeli pijedestal uvijek dolazi ljepota žene, njezina ranjivost i snaga, dok je njoj u službi moda sporedni rekvizit. Izložba nazvana’ Images of Women & The Unknown’ u zagrebačkom Domu hrvatskih likovnih umjetnika prikazat će 150 fotografija ovog vizionara ispunjenih ljubavlju prema ženstvenosti.

Njegovi najistaknutiji i najvažniji modeli unutar serije fotografija ‘Images of Women’ uz Millu Jovovich, Amber Vallettu, Tatjanu Patitz i Nadju Auermann su njegove ‘muze’ – Linda Evangelista i Kristen McMenamy.

Izložba PETER LINDBERGH: Images of Women & The Unknown otvorena je od 8. travnja do10. svibnja 2014.

cijene:
dnevna ulaznica 40 kn
obiteljska ulaznica (4 osobe) 100 kn
grupna ulaznica (više od 15 ljudi) 25 kn/osobi
djeca do 6 godina gratis.
Članovima HDLU-a, s podmirenom članarinom, ulaz besplatan.

radno vrijeme:
utorak – četvrtak 11.00 – 19.00 sati,
petak i subota 11.00 – 21.00 sati,
nedjelja 10.00 – 18.00 sati,
ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno.

Enhanced by Zemanta