Još bi vam se mogla desiti ljubav – pet nezaboravnih ljubavnih filmova

_11.jpg

Dirty Dancing  – Prljavi ples: Jennifer Grey i Patrick Swayze

Tinejdžerka hiptonizirana plesnim pokretima zaljubljuje se u svog iskusnog instruktora

_22.jpg

Autumn in New York – Jesen u New Yorku: Winnona Ryder i Richard Gere

On je 48-godišnjak na naslovnici njujorškog magazina, ugledni restaurator i ženskar koji ne vjeruje u ljubav. Ona ima 22 godine, umjetnica je i živi s bakom. Nakon njihove prve zajedničke noći, Charlotte (Winnona Ryder) povjeri Willu (Richard Gere) da boluje od zloćudnog tumora, a on njoj neka ne očekuje od njega ozbiljnu vezu.

_33.jpg

Anna Karenina – Ana Karenjina: Keira Knightley i Aaron Taylor-Johnson

“Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način.” Rečenica kojom počinje Tolstojev roman vjerojatno se mnogima urezala duboko u pamćenje, a tragična bezvremenska romansa poslužila je kao inspiracija i redatelju Joeu Wrightu.

_44.jpg

Doctor Zhivago – Doktor Živago: Julie Christie i Omar Sharif

Radnja filma odvija se za vrijeme velikog preokreta u Rusiji u razdoblju 1905.-1921., u kojem se događaju revolucije 1905. i 1917. i kasniji građanski rat. Priču priprovijeda Jevgraf Živago, koji nailazi na djevojku, za koju posumnja, da je kćer njegov brata Jurija i njegove ljubavnice Lare. Na početku priče umire majka tada desetogodišnjeg Jurija. On kasnije studira medicinu i bavi se poezijom. U jednom trenutku on i njegova zaručnica Tonja prisustvuju gala zabavi, gdje se pojavljuje djevojka mladića Komarovskog – Lara.

_55.jpg

Gone with the Wind – Zameo ih vjetar : Vivien Leigh i Clark Gable

Slavna je američka ljubavna povijesna drama iz 1939. godine koju je režirao Victor Fleming prema istoimenom romanu kojeg je napisala Margaret Mitchell. Radnja se vrti oko razmažene južnjačke ljepotice Scarlett O’Hara (tumači ju Vivien Leigh) koja odrasta tijekom i nakon američkog građanskog rata te se zaljubi u Rhetta Butlera (Clark Gable).

Photo source:youtube

Enhanced by Zemanta