Kada je potrebno prekinuti vezu

Kada je potrebno prekinuti vezu

Ako ste godinama zajedno to nije opravdanje za ostanak u vezi u kojoj se ne osjećate dobro i u kojoj niste sretni. Evo nekoliko znakova koji ukazuju na to da je vrijeme za prekid.
Nitko ne bi trebao dopustiti sebi da bude u vezi u kojoj nije sretan, za takvo mučenje nije dovoljno ni opravdanje što ste godinama zajedno, prenosi zena.blic.rs.

Stavite na papir sve prednosti i mane vaše veze, to može pomoći da shvatite koliko problema zapravo imate. Ako ni to ne pomaže, evo znakova koji govore da je vrijeme za prekid:

● Nedostupnost
Ako se događa da on ili ona nisu prisutni onda kada su vam najpotrebniji, ako ne odgovaraju na pozive i često su nedostupni vrijeme je da reagirate. Ne nasjedajte na opravdanja kao što su ‘nemam vremena’ jer takva osoba nikada neće biti tu kada će vam biti potrebna.

● Kršenje obećanja
Ako čak i onda kada nju ili njega zamolite da prestane kršiti obećanja to ne prestane, zaboravite na tu osobu. Takvo ponašanje znak je da toj osobi niste dovoljno važni.

● Rušenje samopouzdanja
Psiholozi tvrde da je ružna riječ podjednako teška kao i šamar. Ako se netko zbog partnerovog ponašanja često osjeća loše, a ništa se ne promijeni ni nakon razgovora – vrijeme je za prekid.
Zašto bi netko trošio svoje vrijeme na osobu koja mu ruši samopouzdanje?

● Potreba za mijenjanjem
Nitko ne bi trebao pokušavati biti nešto što nije samo zato jer partner ili partnerica to traže. Ako netko nije sretan i zadovoljan s vama to je znak da niste jedno za drugo. Treba biti s onim osobama koje će iz vas izvući ono najbolje, a ne s nekim tko vas želi oblikovati prema vlastitim željama.

● Prijetnje prekidom
Nemojte ostajati u vezi s partnerom koji kada se posvađate i zbog najmanje sitnice prijeti prekidom. U svakoj vezi postoje problemi, ali ako partner nije spreman razgovarati o njima to znači da nije spreman za vezu.