Kada su žene najprivlačnije muškarcima

Žene

Vjerovali ili ne, ZIMI! Ovo je period za strast i ljubav kod muškaraca koji žene upravo u tom periodu smatraju najseksepilnijim.

Što zbog ranog mraka, tmurnog vremena i niskih temperatura muškarci samo žele da se ušukaju, po mogućstvu s nekim.

Nedavno sprovedena anketa je zahtevala od muškaraca da na svaka tri meseca ocenjuju privlačnost žena. Rezultati su pokazali da je lice bilo privlačno tokom cele godine, ali privlačnost tela je rasla s zimskim mesecima.

Da su žene najprivlačnije u najhladnijim mesecima tvrde, pored slobodnih i zauzeti muškarci.

Priznajemo, ovo istraživanje pomalo čudi budući da je leto sasvim logičan period kada su najseksepilnije. Ali, ovo istraživanje potvrđuje da upravo zato što smo zabundani muškarcima podstičemo maštu, te smo privlačnije.

Vjerojtno niste svjesni toga, no dok promatrate nečije lice zapravo gledate koliko je ono simetrično. Simetričnost je znak ljepote, jer ona signalizira dobre gene i reproduktivno zdravlje. Nije izreka da tražite nekog poput svoje majke ili oca nastala bez razloga. Psiholozi su otkrili da mnogi ljudi traže partnere sa istom bojom kose i očiju kako njihov roditelj. I vaš brada ili obrve mogu služiti kao ‘reklama’ vašeg repodroduktivnog zdravlja. Prema biolozima, žene kod muškaraca traže izrađene brade i jače obrve, koje pokazuju veću razinu testosterona. Muškarce pak privlače žene s manjom bradom i manje upadljivim obrvama, koje pokazuju veći nivo estrogena u tijelu.