Kako da pokrenete svoju bebu?

Healthy mother and baby making gymnastics

1. Stavljajte bebu sto vise na trbuh

Samo oko 20 posto roditelja redovito stavlja bebu na trbuh, ali vrijeme koje beba tako provodi – naravno, pod vašim nadzorom – ključno je za fizički razvoj. Istraživanja pokazuju da su bebe koje su redovito stavljane na trbuh tijekom dana, brže počele puziti, sjediti, podizati se i na kraju, brže su prohodale.

2. Radite malo ‘trbušnjake’

Jačajte vratne i mišiće gornjeg dijela tijela svoje bebe tako da je nježno povlačiti za ruke iz ležećeg u sjedeći položaj. Vježbajući, dijete će samo početi se podiže i na kraju ga više nećete morati povlačiti za ruke.

3. Mazite se

Masaža nije samo odličan način da umirite svoju bebu, ona je jako važna za fizički razvoj jer poboljšava mišićni tonus, a dijete postaje svjesno svoga tijela. Nabavite knjigu ili se obratite stručnoj osobi za savjet.

4. Pruži podršku

Ako vaša beba ne voli provoditi vrijeme na trbuhu, pokušajte joj staviti smotani ručnik ispod grudi i pazuha kada leži. To će pridržati gornji dio tijela i olakšati položaj.

5. Valjajte se po krevetu

Ako ni to ne upali, stavite dijete na trbuh na sredinu svog kreveta. Zatim možete čučnuti kraj njega i gledati ga u oči dok poticati. Nikada ne ostavljajte dijete bez nadzora za slučaj da se prevrne.

6. U teretanu

Bebama dobro čini igranje u igraonicama u kojima se izvode lagane vježbe. Jarko obojene sprave i raznovrsne aktivnosti potaknut puzenje, stajanje i konačno hodanje.

7. Pjevajte pjesmicu

Pjesmice i igrice koje uključuju i igru ​​(Ide zeka oko tebe, Taši taši tanana …) pomoći će bebi da se upozna sa raznim dijelovima tijela i potaknut ga da ih pokreće.

8. Zaboravite hodalice

Istraživanja su pokazala da svaka 24 sata koja beba provede u hodalici odlažu prve korake za više od tri dana.

9. Rolanju

Pokušajte ovu vježbu kako biste vježbali prevrtanje: postavite bebu na leđa, neka joj noge budu ispružene, a lijeva ruka ravno ispružena kraj tijela. Zatim podignite desno koljeno i polagano, nježno okrećite bebu na bok, tako da nogu prati cijelo tijelo. Ponovite s druge strane.

10. Pustite je

Danas bebe provode puno vremena zavezane u autosjedalicu, stolicama za hranjenje, ljuljačkama. Ali, iako je sigurnost važna, svakoj bebi je potrebno vrijeme u kojem će slobodno i nesputano razvijati snagu i vještinu pokretanja. Neka što više vremena provodi na podu kada ste kod kuće.

11. U bazen

Plivanje je odlično za jačanje mišića. Čak i novorođenčad može kontrolirati ruke i noge u vodi. Plivanje je sigurno od samog rođenja pa se raspitajte na obližnjim bazenima kakvi su programi i pravila.

12. Uspravi je

Za pomogli svojoj bebi da nauči samostalno sjediti, postavite je na pod tako da su joj leđa blizu kauča, a sa svih strana postavite jastuke. Dajte joj igračku ili igračke postavite oko nje kako biste je potakli da se okreće u struku i vježba ravnotežu.

13. Loptajte se

Držite bebu ispod pazuha ili za ruke i pustite je da udara nogom veliku loptu na napuhavanje kako bi jačala noge i vježbala koračanje.

14. Provozajte se

Malo vozilo na kojem dijete može sjediti i odgurivati ​​se nogama pomoći će razvijanju ravnoteže, doživljavanju prostora i jačanju nogu – ključno za hodanje.

15. Suziti stazu

Bebe ponekad može prestrašiti veliki otvoreni prostor, pa vježbajte hodanje u užoj prostoriji, primjerice u hodniku. Neka vaš partner sjedne na jednu stranu hodnika, a vi bebu uputite prema njemu – ali ostanite na svom kraju i hrabrite je.

16. Guraj,guraj

Kolica za guranje uvelike pomažu bebama da nauče ustajati i koračati. Ali pazite da su dovoljno teška kako se ne bi prevrnula i pala na bebu.

17.  Neka bude bosa

Koliko god bile slatke, cipele, a posebno uske čarape i pidžame, mogu spriječiti bebine prstiće pravilno rastu. Neka joj stopala budu što češće slobodna, a pri kupnji cipela i čarapa birajte one koje ostavljaju djetetu mnogo prostora za pomicanje prstića. Prave cipele treba dobiti tek kada prohoda.

18. Budite ‘grubi’

Nemojte se bojati malo grublje igre – dječaci često razviju motoriku prije djevojčica upravo dijelom zahvaljujući tome što se roditelji s njima češće igraju malo ‘grublje’ – bacaju ih i prevrću. Spustite se na pod, prevrćite se i Golicajte.

19. Idite na jogu

Želite gipku bebu? Krenite na jogu. Joga potiče i održava gipkost mišića i zglobova, jača kralježnicu i fizički stimulira. Teško da ćete naći tečaj za bebe, ali pokušajte sami sa bebom izvodite neke vježbe (posjetite internet stranicu yogababies.co.uk).

20. Idemo napolje

Beba će radije istraživati ​​kada su joj sva čula stimulirana pa neka se što više kreće, gleda i sluša – zato je najbolje što više boraviti vani. Ako je moguće, stavite je na travu u parku, nabavite gumene čizmice i držite je za ruke dok skače ili šljapka po baricama – to svi obožavamo!

Baby Boot Camp

Baby Boot Camp

  • New
  • Mint Condition
  • Dispatch same day for order received before 12 noon
  • Guaranteed packaging
  • No quibbles returns

Created specifically for the postpartum body, this safe and highly effective fitness program enables mum to get back in shape… all while playing with her infant or toddler. It contains the strength exercises and stretches a new mum needs, with one base routine and variations per chapter.

Cijena: £3.10

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU