Kako naučiti strani jezik?

images

 

Svaki početak je težak. Naučiti strani jezik uvijek je izazov. Evo nekoliko praktičnih savjeta za lijepe i pametne žene:

1. Naučite gramatiku

Iako na prvi pogled teška i suhoparna, gramatika puno pomaže u slaganju rečenica i misli. Nemojte se bojati gramatike, zgrabite knjigu i dobro ju proučite!

2. Pričajte, pričajte, pričajte

Jedini način na koji ćete uistinu naučiti jezik je ako ga aktivno koristite. Iskoristite prednosti interneta i progovorite konačno!

3. Slušajte!

Slušanje je važan dio učenja jezika. Na početnom stupnju možete služati priče za djecu i onda ih prepričati vlastitim riječima. Zatim možete prijeći na filmove i pjesme. Oni su izvrsni za učenje jezika.

4. Čitajte

Čitajte priče, knjige, magazine, objave na internetu…čitanje je izvrstan način da izgradite svoj vokabular. Nemojte brinuti ako odmah sve ne razumijete. Nije važno. Samo nastavite čitati i bit ćete iznenađeni koliko novih riječi ste zapamtili. Nakon čitanja napravite listu svih novih riječi koje ste upamtili i pronađite njihovo značenje.

5.Iskoristite znanje jezika koji već poznajete

Ako govorite neki strani jezik kao engleski, francuski ili neki drugi, to vam može uvelike olakšati učenje. Pokušajte usporediti jezik koji znate s jezikom koji učite, pronađite im sličnosti i razlike.

6. Nađite društvo

Uvijek je zabavnije učiti u društvu. Pitajte kolegu/prijatelja da uči s vama ili se prijavite na neki online forum gdje ćete svoja iskustva moći razmijenjivati s drugima.

7. Ne zanemarujte jezik!

Uvijek nađite vremena za učenje. Ako ga zanemarite, zaboravit ćete sve što ste naučili. Pokušajte učiti barem 2-3 puta tjedno.

8.Učite online

Internet je prepun sadržaja za učenje jezika. Pronađite neki portal ili aplikaciju za svoj mobitel uz koju ćete lakše učiti. Prođite kroz nekoliko aplikacija i otkrijte koja vam najviše odgovara.

Evo nekoliko preporuka:

Duolingo: www.duolingo.com
Babbel: www.babbel.com
Busuu: www.busuu.com
LiveMocha : www.livemocha.com