Kako odabrati kaput

Kaput

Dani su sve hladniji, a sumnja koja se javlja pri pogledu na stari kaput sve je veća. Može li vas on grijati još jednu zimu i je li još uvijek u skladu s aktualnim trendovima?
Ako vam ovo pada na pamet, vjerojatno je vrijeme da se nagradite novim kaputom. No, koji izabrati? Neka vaš odabir bude u skladu s oblikom vašeg tijela kako bi vam savršeno pristajao.

Ako ste ‘elegantno popunjeni’, to je prvo što će netko na vama primijetiti prilikom upoznavanja. To nije nikakav problem sve dok kilograme nosite sa stilom. Dakle, ako vaše tijelo ima oblik pješčanog sata, nosite kapute svijetlih i upečatljivih boja, koje su usklađene s neutralnim komadima, poput sivih tajica, jer će vas ovakva kombinacija učiniti naizgled višima. Pod pojam ‘upečatljiv kaput‘ svakako se ubrajaju i oni životinjskog (leopard) uzorka, istaknutih printova, pa i jednobojni kaputi, u primjerice žarkoplavoj boji.
Ako se možete pohvaliti povećim poprsjem, tada će vam najbolje pristajati širi, udoban kaput, koji je potrebno iskombinirati s nekim uskim hlačama ako želite izbjeći ‘kutija’ izgled. Pristajat će vam i haljine koje se vežu u struku, kaputići asimetričnog kroja sakrit će vaše obline, a i kaputi s volanima pri samom dnu odličan su izbor koji će vašem izgledu podariti ravnotežu.

Neke osobe koje imaju kratko tijelo i duže ekstremitete vole kupovati broj veće kapute kako bi ispod mogle imati više slojeva džempera, koji, ovisno kako su iskombinirani, mogu promijeniti izgled tijela. Kaputi s (umjetnim) krznom oko vrata i upečatljivom dugmadi naizgled mogu ‘rastegnuti’ torzo, a ako su upečatljivo razmaknuti, to vas može dodatno učiniti višima.

Ako ste jako mršavi, te se ne možete pohvaliti velikim grudima i stražnjicom i još uvijek stanete u hlače iz srednje škole, strukturiran kaput pomoći će u prividnom stvaranju oblina, remen će dati iluziju ženstvenije linije, a bijeli kaput koji se veže u struku dodati obline u grudi i bokove.