Kako se riješiti nereda u stanu

Nered

Vaš stan ponekad izgleda toliko neuredno da vam stvara stres. Uglavnom se taj nered sastoji od stvari koje vam ne trebaju i od stvari koje se ne nalaze na svom mjestu, jer ga nemaju. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da se riješite nereda.

Uvijek je najteže početi, pa morate odrediti vrijeme za pospremanje. Svaki vikend odvojite dva sata kako biste riješili nered.

Nered se uglavnom nalazi po cijelom stanu, pa ni sami ne znate odakle da počnete. Najbolje bi bilo da krenete od jednog mjesta koje vas najviše nervira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najveći  je uglavnom u kuhinji, ali kako biste ga spriječili radna površina bi uvijek trebala biti čista. Najbolje da je čistite svaku noć, jer ćete ujutru moći prići kuhinji i onome što vam treba.

Svim stvarima nađite mjesto u kući, bilo da se radi o pošti ili odjeći. Svaki put kada dođete u dodir sa tim stvarima stavite ih na svoje mjesto i kasnije se neće stvarati nepotrebni nered.

nered1

U kuhinjama i kupatilima uvijek ima puno stvari koje vam možda i ne trebaju, a samo stvaraju nered. Prema tome pregledajte sve te proizvode i provjerite rokove trajanja. Sve što vam ne treba bacite.

Svakako nered ne biste trebali sami da sređujete. U tome vam mogu pomoći ukućani, pa čak i djeca. Djeca bi trebala da imaju svoju kutiju za igračke koje će moći pospremiti nakon igranja.

Ako ste kupili nešto novo, vodite se pravilom da morate baciti nešto staro. Tako ćete spriječiti nakupljanje stvari.