Kako stres utječe na vašu kožu i tijelo

Zaštitite kožu i tijelo od stresa

 Užurban i stresan tempo života, neprimjerena njega kože i premalo sna brzo će se odraziti na izgled. Donosimo vam savjete kako da kožu i tijelo sačuvate od stresnih utjecaja. Smanjite stres uz ove savijete.

DISANJEM DO LJEPŠEG TENA
Duboko opuštajuće disanje kakvo se koristi pri vježbanju joge djeluje pozitivno na kožu. Osim što opušta, opskrbljuje tijelo kisikom, čime se poboljšava cirkulacija i proljepšava ten.

Zaštitite kožu i tijelo od stresa

POVRĆE KUHAJTE ŠTO KRAĆE
Tijekom kuhanja pripazite da ne prekuhate povrće jer ćete ga time lišiti vitamina i minerala neophodnih i važnih, kako za zdravlje općenito, tako i za lijep i njegovan izgled.

PAŽLJIVO S TJELESNOM TEŽINOM
Održavanje tjelesne težine važno je za kožu. Često mršavljenje i debljanje prouzročit će bore.

LICE NIJE DOBRO DIRATI RUKAMA
Držanjem dlanova podalje od lica izbjeći ćete ružne nepotrebne
mrlje i crvenilo. Prislanjate li dlanove na bradu, na kožu lica prenijet ćete masnoće, koje će začepiti pore.

koža2 [640x480]

ČAJ BRIŠE PODOČNJAKE

Ako se krvožilni sustav nije uspio “obnoviti” tijekom noći, gotovo ćete sigurno dobiti podočnjake. Trenutačno rješenje problema pružit će stavljanje, u hladnjaku rashlađenih, rabljenih vrećica od zelenog čaja na umorne oči. Zbog stezanja krvnih žila tamni podlijevi će nestati, a antioksidansi iz čaja spriječit će upale

koža3

KUPKE:
Kupkama dodajte ulje za kupanje iz kućne radinosti. Žlici soka od limuna dodajte žlicu blagog šampona te dobro izmiješajte sa šalicom suncokretova i orahova ulja. U kadu stavite dvije žlice, ostatak čuvajte u staklenoj boci.

koža4

KRASTAVCI I MINERALNA VODA: Ploške krastavca položite na kapke ili njima nježno trljajte područje ispod očiju. Učinit ćete podočnjake manje vidljivima.

Napetost ili stres (iz engleskog stress = tlak, napetost, latinskog: stringerenapeti) označava (po određenim vanjskim utjecajima, stresa) prouzrokovan psihološki i fiziološki odgovor (kod životinja i ljudi) na specifične zahtjeve da bi se omogućilo izdržati posebna fizička i mentalna opterećenja.

Izvor: Wikipedija