Kako voljeti

Ljubav

Ljubav postoji već jako dugo i nekako je teško zamisliti život bez pozitivnih osjećaja koje možete imati prema svom bližnjem. Možete li zamisliti svijet bez emocija i bez pokazivanja toplih osjećaja prema drugim osobama? Jako teško, jer društvo jednostavno ne može funkcionirati bez ljubavi i te čudesne izjave…Volim te

Ljubav se može pokazati na razne načine, a nije samo ograničena na ljubav prema partneru/ici, nego i prema drugim članovima obitelji kao što su djeca, roditelji, rođaci i naravno svi oni prijatelji koji su uvijek tu kada vam zatreba podrška.

Bez obzira radi li se o osjećajima prema partneru, ili možda prema roditeljima bitno je znati kako u svemu tome treba znati pokazati osjećaje. Koliko treba znati primiti pozitivne emocije isto ih tako treba znati prenijeti drugoj osobi.

Osim toga prava ljubav zahtijeva iskrene osjećaje, što znači kada nekome kažete da ga volite, a zapravo želite nešto od te osobe, to nikako nije ljubav nego jednostavno neka vrsta želje, budući da vi nešto očekujete.

Voljeti ne bi smio problem, ako ste otvorena i prije svega nesebična osoba koja je spremna na kompromise i prihvaćanje raznih pravila s kojima se dosada niste možda susreli. Voljeti ujedno znači prihvatiti osobu sa svim njenim manama i naravno prednostima.

Ljubav kao takva ne poznaje sebičnost i ograničenost. Ljubav traži razumijevanje, poštovanje i spremnost na neke promjene u životu. Imate li te karakteristike znači da ste spremni voljeti onako kako treba.

Potrebno je znati kako se može voljeti, bez obzira uzvraća li druga strana te iste osjećaje. Uglavnom su to situacije između potencijalnih parova kod kojih s vremenom taj čudesni romantični osjećaj prelazi u osjećaj prijateljstva. Međutim i tada još uvijek volite tu osobu samo na drugačiji način.