Kako zadržati dobru frizuru ispod kape?

Kapa

Zimsko je vrijeme i nose se kape,ali ovaj omiljeni modni dodatak mnogih djevojakama i ženama stvara i određene probleme. Kapa je poželjan modni dodatak, ali čini kosu spljoštenom, zapetljanom i naelektriziranom. Evo kako to izbjeći:

Kosu pripremite preparatima koji će joj dati volumen. Pjenu za kosu nanesite na vlažnu kosu i tjeme te kružnim pokretima prstima lagano masirajte korijen kose.  Sušilom za kosu lagano osušite kosu u suprotnom smjeru.Potrebno je lak za kosu nanijeti na korijen kose,on će učvrstiti korijen, a kapa tada neće spljoštiti kosu uz tjeme.Kapu nemojte pritiskati uz tjeme i kosa će zadržati svoju formu.

beret

Frizuru ipak treba prilagoditi nošenju kape,tako su idealna rješanja rep ili ravna kosa ,ako planirate provesti većinu dana noseći kapu, primjerice na skijanju, bolje je imati frizuru kojoj je potrebno samo nekoliko popravaka kako bi opet bila savršena.Stoga izbjegavajte kovrče, one su sexi, ali nisu dobra opcija frizure u kombinaciji s kapom.
U zatvorenom prostoru obavezno treba skinuti kapu, ma koliko bila lijepa.Osim što nije pristojno imati kapu u zatvorenom prostoru, glava će se oznojiti, što može biti opasno kada se izađe na hladnoću.

Bitno odabrati odgovarajuću kapu.Tako kapa koja pritišće glavu poput one za plivanje definitivno će uništiti frizuru,stoga kada imate namjeru provoditi vrijeme u zatvorenom prostoru, odaberite neku koja neće previše poremetiti cijelu priču.

sesirici06

Dobro je kosu zavezati u rep i pričvrstiti ukosnicama,jer će tako kosa zadržati dobru formu kada se skine kapa.Ako zelite raspustiti kosu odvezite rep i raspustite kosu, bit će u dobroj formi i neće biti raščupana.
Da bi frizura ostala dobra birajte one malo ležernije kape, od što nežnijih materijala.
I za kraj, povedite računa o tome da zimi koristite šampone i proizvode za njegu kose koji smanjuju elektricitet.