Kilogrami nakon prodjaja

baby feet 0009

 

Čak i prije nego što se porode žene postavljaju pitanje Kako izgubiti kilograme nakon poroda?”

Jer se većini nas mota po glavi zabrinutost da li ćemo nakon trudnoće imati težinu, odnosno izgled koji smo imali prije trudnoće.

Potrebno je imati na umu više faktora.

Način na koji smo živjeli prije nego što je nastupilo drugo stanje, to znači kako smo se hranili, da li smo vježbali. Genetika, to znači kako smo građeni. Da li smo za vrijeme trudnoće morali mirujemo ili smo bez problema mogli obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti. Koliko smo u sebe unosili hrane, da se razumijemo ne samo količinski nego i koliko smo unosili vitamina, vlakana i kolesterolom bogatih namirnica.

Stomačni mišići se često jako puno mijenjaju za vrijeme trudnoće. Hormon relaksin je taj koji je odgovoran za rastezanje vezivnog tkiva i mišića kako bi se omogućio rast fetusa. Potrebno je bar nekih osam tjedana za potpuni oporavak mišića, pa zato ne treba očekivati ​​povratak figure preko noći.

Isto tako treba imati na umu da se nakon poroda radi o sasvim novonastaloj situaciji gdje niste više sami tako da treba voditi računa o svom djetetu pa više ne možete voditi računa o sebi. Međutim u ovakvim situacijama je bitno da imate podršku ljudi oko sebe, koji će vam omogućiti da se posvetite sebi, svome tijelu i naravno djetetu.

Kada su u pitanju vježbe najviše se preporučuje kardiovaskularni fitness program pomoću kojeg najbolje sagorijevate kalorije i mršavite. Bitna je volja i jako velika želja i znak pokušati se vratiti na svoju prijašnji izgled i kilogrami nakon porodjaja.