Ključ za sretan brak

Brakovi

Tražite čarobnu formulu dugog i sretnog braka,ključ za sretan brak? Nije nešto posebno čarobna, ali američki istraživači su ju ponudili: ako želite dug i sretan brak, podijelite kućne poslove i nemojte se izvlačiti kada treba ih učiniti!
Istraživači Sveučilišta Missouri su razgovarali sa 160 mladih parova starijih od 30 godina koji su imali barem jedno dijete i raspitali se o njihovom stilu života. Oko 40 posto žena je radilo, dok je 60 posto njih bilo kod kuće kako bi se brinulo o djeci ili su bile nezaposlene.Brakovi

Istraživači su zaključili da je brak bio bolji za oba partnera što su očevi bili uključeniji u život svoje djece i što su imali bliskiji odnos s njima. Također, bračna je sloga bila neupitna kod onih parova koji su podjednako sudjelovali u kućnim poslovima, s tim da nije bitno tko je što radio, naglasili su stručnjaci. Bitno je da su muškarci sudjelovali na neki način.

Tako podjela kućanskih poslova jednog para neće odgovarati nekom drugom, no poenta je da sav teret obaveza ne padne samo na ženska leđa, savjetovali su američki stručnjaci, čija je studija objavljena u časopisu Žurnal za obiteljske teme“.

 Vidjeli ste nekoga, svidio vam se, izašli ste van, kemija je proradila i od jednom ste se našli pred oltarom dok izgovarate sudbonosno -Uzimam! Nakon toga osjećate kao da vam je cijeli svijet na dlanu, sve ide po planu i onako kako treba, to takvo stanje nije samoodrživo. Morate ipak znati da postoje neke stvari koje ne biste trebali govoriti svojoj partnerici ili partneru u braku.