Koji je najbolji jastuk za vas?

jastuk

Kako znate da imate dobar jastuk? Budite se svježi, odmorni i puni snage. Sasvim suprotno djelovanje će osjetiti oni koji su pogriješili pri izboru jastuka.Ako nemirno spavate i budite se umorni, Dr. Robert Patterson kiropraktičar koji je radio s igračima New York Mets-a i američkim olimpijskim timom brzog klizanja, ističe važnost pravilnog izbora jastuka.

“Bez obzira na vaš položaj tijekom spavanja, jastuk treba ispuniti liniju ispod glave i vrata”, kaže Patterson . Njegov savjet je pronaći onaj koji će pružiti dovoljno potpore vašem vratu.Kada je u pitanju izbor materijala, kaže: “Ljudima je potreban udoban jastuk. Većina odlučuje na temelju osjećaja koji se javlja dok isprobavamo jastuk “.

Vodeni jastuci

Oni su vrlo praktični jer se ovisno od potreba pune određenom količinom vode. Ipak, budući da su teški, pazite da ne istegnete mišiće dok ih pomičete po krevetu tijekom noći.

Anatomski jastuci

Pravi anatomski jastuci imaju udubljenje za glavu i potporu za vrat. Oni napravljeni od memorijske pjene oblikuju se prema vašem obliku tijela. Ipak, Overland upozorava da zadržavaju toplinu, što može biti problem za one koji se bude zbog vrućine ili nemirno spavaju.

Veliki jastuci

Ako ove duge, savitljive i valjkaste jastuke obgrlite rukama i postavite između nogu, oni koji spavaju sa strane će kičmu dovesti u neutralan položaj i smanjiti okretanje donjeg dijela leđa. Ukoliko spavate na leđima stavite običan jastuk između koljena i dobit ćete sličan efekt.