Hrana koja će ubrzati rast vaše kose

kosa

Kosa: Dobro je poznato da prehrana igra veliku ulogu u očuvanju zdravlja i dobrog izgleda vaše kose i kože. Ako ste u fazi puštanja svojih lokni i jako ste nestrpljivi u iščekivanju dugo željene dužine, postoje namirnice koje će skratiti vaše muke. Nutricionisti Jayson i Mira Calton izdvojili su osam namirnica konzumiranje kojih će primjetno utjecati na ubrzanje rasta vaše kose. Sve što trebate je biti uporni u uključivanju istih u svoje prehrambene navike.Vaša prehrambena strategija trebala bi uključivati sljedeće:

Losos

Kosa: Ova riba je je krcata vitaminom D i proteinima, a sadrži i omega-3 masne kiseline koje će učiniti vaše vlasište zdravim.

Žute paprike

Kosa: Žute paprike imaju gotovo pet puta više vitamina C nego naranče. Ovo je bitno jer je vitamin C snažan antioksidans koji će ojačati folikule kose i spriječiti njeno lomljenje.

Kamenice

Nedostatak cinka često uzrokuje gubitak kose i oštećeno vlasište, a kamenice su krcate cinkom.

Jaja

Jaja su izvrstan izvor prije spomenutih omega-3 masnih kiselina, a sadrže i biotin, koji ljudi često uzimaju u tabletama za rast kose. Naglašavamo da za brži rast kose nije bitan bjelanjak, nego žumanjak. Previše bjelanjaka ustvari može blokirati apsorpciju biotina u tijelu i uzrokovati trošenje ovog mikronutrijenta.

Suncokretove sjemenke

Samo nekoliko sjemenki može vam osigurati vitamina E u izobilju, što će ubrzati protok krvi kroz vlasište i time potaknuti brži rast kose.

Slatki krumpir batat

On je bogat beta karotenom, koji se u tijelu pretvara u vitamin A, koji osigurava zdravo vlasište i brz rast kose.

Avokado

Zbog visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, koje se mogu pronaći i u stanicama kože, avokado je stari saveznik u očuvanju ljepote. Djelovat će sjajno i ako ga koristite u maskama i pakunzima za kosu.

Bademi

Bademi sadrže visoke količine biotina i, ne samo da će ubrzati rast vaše kose, nego će i utjecati na kvalitetu vlasi. Jedna šalica badema sadrži trećinu dnevno preporučene količine biotina.