Feng shui – pravila za krevete

krevet

Krevet: Poznata je stvar da kvaliteta madraca i položaj kreveta direktno utječu na naše zdravlje. Feng shui kaže da ispod kreveta treba biti zrak, a za dobar san – i prazan zid iznad kreveta.

Uz kvalitetan ležaj, za dobar san možemo primijeniti nekoliko jednostavnih feng šui pravila za odabir i smještaj kreveta.
U krevetu provodimo velik dio svojeg života. Stoga ne čudi što kvaliteta ležaja direktno djeluje na naše zdravlje. Danas možemo pronaći velik izbor kvalitetnih madraca proizvedenih uz primjenu najnovijih tehnologija i saznanja dobivenih opsežnim istraživanjima.

feng sui2
Krevet za dvije osobe obavezno mora imati madrac od jednog dijela – dva madraca na jednom krevetu dovode do razdvajanja partnera. Stoga, ako želite da vaša veza opstane, svakako nabavite veliki madrac. Podnice mogu biti odvojene, što je naročito praktično ako je jedan od partnera puno teži ili jako nemirno spava. Veličina kreveta je također bitna – ne smije biti premali (to dovodi do smanjenja potencijala za uspjeh u životu), ali niti prevelik (jer to dovodi do rasipanja prihoda).
Svakako se preporučuje da krevet ima puno uzglavlje, dok su šuplje, rešetkasto ili uzglavlje poput ljestvi nepoželjni. Potpun osjećaj sigurnosti postiže se prislanjanjem kreveta uzglavljem uza zid. Za ravnopravan odnos među partnerima feng šui predlaže da se omogući prilaz krevetu s obje strane – stoga nemojte prislanjati krevet po dužini uza zid. Ovo pravilo se ne koristi kod kreveta za jednu osobu.

feng shui3
Najpovoljnije je da prostor ispod kreveta bude prazan. Ako se ispod kreveta nalaze ladice, u njima svakako mora vladati red. Nikako nije dobro da budu natrpane stvarima jer onda energija ne cirkulira. Stoga svakako provjerite što se sve nalazi ispod vas – na čemu vi zapravo spavate? U feng šuiju su jako nizak krevet ili samo madrac na podu nepoželjni.

Za dobar san feng šui preporučuje prazan zid iznad kreveta. Police ili ormar-most pritišću osobu dok spava i mogu uzrokovati probleme sa spavanjem ili zdravstvene probleme. Također, treba izbjegavati spavanje ispod kosog krova odnosno grede.

Kvalitetan krevet omogućit će vam dobar san, a zasigurno nećete biti jedini koji će u njemu željeti provoditi puno vremena.