Kronplatz omiljeno skijalište Hrvata

kronplatz [640x480]

Kronplatz je poznat kao jedno od najljepših ,suvremeno opremljenih skijališta na jugu Tirolske u Italiji. Visoravan, okružena mjestima: Oberrasen, Bruneck, Olang, St. Vigilio, Riscone, Stefansdorf, Pfalzen, pruža mogućnost veze među gradovima skijaškim autobusom koji je uključen u cijenu tjedne skijaške karte. Provedite nezaboravno skijanje na Kronplatzu!

Možemo reći; Hrvatima najpopularnije skijalište, na kojem godišnje ostvare preko 50.000 hrvatskih noćenja. Ukoliko volite odlično uređene staze, lagan pristup skijalištu, a nerijetko i zvukove hrvatskih stihova iz apres ski barova, onda znate odredište KRONPLATZ.

S činjenicom da ima više od 300 sunčanih dana u godini spada u jedno od ljepših skijališta u ovom dijelu Italije. 40 kategoriziranih staza ukupne duljine 114 km uglavnom su plavo-crvenog karaktera. Sve staze su uglavnom izuzetno široke te pravilnog nagiba, što čini ovo skijalište idelano za početnike, obitelji s djecom te slabije rekreativce. Deklarirano je 6 crnih, 11 crvenih i čak 23 plavih staza te (ovisno o vremenu) do 150 km staza uređenih za skijaško trčanje (u blizini je i svjetski poznati biatlonski centar Antholz/Anterselva).
Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprijekorno uređene staze, bez obzira na meteorološke uvjete, te njihova velika dužina – gotovo sve su dugačke preko kilometar, a najduži spust do doline ima i više od 7 kilometara!kronplatz3

Bolji skijaši svakako će se oduševiti sa tri crne staze. Sylvester i Herrnegg, obje po 5 km koje se s vrha spuštaju prema Brunicu, te nedavno otvorena 2 kilometara duga staza Piculin – najstrmija među crnim stazama na Kronplatzu, koja se spušta s vrha iznad San Vigilia prema spoju za Alta Badiu. Nešto kraća, ali opet izazovna staza je staza na predjelu Passo Furcia, koja se koristi za natjecateljske treninge.

Svakako treba istaknuti i stazu Olang (4,5km) koja je kombinacija plave i crvene staze, te vodi također od vrha do samog podnožja skijališta. Inače, najdulji spust ima oko 9 km, a kreće s vrha skijališta te završava u Perci na stanici željeznice s kojom su žičare integrirane. Početnike će oduševiti poznata dugačka (cca. 2 km), gotovo nevjerojatno ravna plava staza Miara

Da je Kronplatz jedno od bogatijih skijališta u regiji svjedoči i njegova infrastruktura. Gotovo sve staze pokrivene su gondolama (njih 19), sjedežnica, uglavnom modernog doba s haubama protiv lošeg vremena ima tek 6. Vučnica na Kronplatzu nema. Ima ih tek 5 komada, koje se nalaze po okolnim mjestima i nisu spojene s glavnim skijalištem.kronplatz1

Da bi staze bile besprijekorne brine se artiljerija od čak 264 snježna topa za proizvodnju umjetnog snijega! Snijeg je ovdje moguće napraviti i kad su temperature u plusu, pa ni ne čudi da Kronplatz otvara sezonu daleko prije ostalih skijališta u susjedstvu, a ona ovdje traje od početka prosinca sve do sredine travnja. Djelatnici Kronplatza usavršili su znanje o uređivanju staza i pripremi mješavine umjetnog i pravog snijega, tako da je ovo općenito jedno od skijališta s najbolje uređenim stazama.

Smještaj je osiguran u mjestu Terenten, u hotelu Wiedenhofer***, na 1200 metara. U mjestu postoji nekoliko trgovina i nekoliko restorana i barova.kronplatz4

50 metara od hotela postoji staza za noćno skijajnje dužine 850 metara, radno vrijeme je od 19,30-22,00 sata i poznate su trke na toj stazi.(ski karta vrijedi i za tu stazu)

 

2013 Rayzor Professional UV400 Double Lensed Ski / SnowBoard Goggles, With a Matt Black Frame and an Anti Fog Coated, Vented Smoke Mirrored Anti-Glare Wide Vision Clarity Lens.

2013 Rayzor Professional UV400 Double Lensed Ski / SnowBoard Goggles, With a Matt Black Frame and an Anti Fog Coated, Vented Smoke Mirrored Anti-Glare Wide Vision Clarity Lens.

  • 72% Off RRP………100% UV400 Protection / CE Quality Approved…… Free Microfibre Carry Pouch & Lens Cloth Included.
  • Frame: Matt Black………..Double Lensed, Anti-Fog Coated Wide Vision Vented Smoke Mirrored Anti Glare Clarity Lens.
  • Top of the Range RayZor Sports Clarity Lens……Helmet Compatible……..Super Soft Elasticated Headband with a Stitched RayZor Logo
  • Rayzor AntiFog D.A.V.S, (Dual Air Ventilation System)……Fleece Lined Soft Membrane Foam for Comfort and Moulding to the contours of your face.
  • Fits: Adults

RayZor Professional Sports Goggles are designed specifically for active Ski and Snowboard Wear…………………………………………….
RayZor Frames are specially designed using Unique Lightweight Polycarbonate Plastic or Rubber compounds. This makes the RayZor Sports frame both Durable and Lightweight……………………………………………………………………………………………………………….
The RayZor Full Face Goggle Lenses have undergone a chemical treatment which will give it a permanent Anti Fog finish to prevent moisture forming on the inside of them……………………………………………………………………………………………………………………….
The RayZor Sports Clarity Lens not only blocks out all harmful UV400 rays but allows for fuller clarity on the terrain of the slopes in bright Sunlight or Low Light Conditions.

Cijena: £19.59

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU