Kupus dijeta

kupus dijeta

Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta na našim prostorima a i šire. Karakterizira je jednostavnost u pripremi i efikasnost u rezultatima. U većini slučajeva organizam dobro reagira čak i ako se ova dijeta provodi par dana i tada možemo govoriti da se radi o blagom čišćenju organizma.

Priprema

Skuhati juhu od:

5 velikih glavica luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve cijelog paradajza (ili 1 do 2 veća svježa paradajza ili 2 dl kuhanog paradajza – domaćeg ili kupovnog)
1 svežnja celera
1 velika glavica kupusa
1 kašika sljedećih žitarica i mahunarki: leća, pšenica, ječam i suhi grašak

Posoliti, pobiberiti, staviti peršin i po želji može i ljute papričice. Zaliti vodom da ogrezne i kuvati dok povrće ne omekša.

Način uporabe

Ova juha se može jesti kad god osjećate glad i koliko god želite.Neki pobornici dijete sa kupus juhom kažu: što više jedeš više ćeš da smršaš.Uz ovu supu može još jesti sljedeće:

Prvi dan
Svo voće osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija od ostalog voća. Dakle, jede se samo juha i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađena crna kava i / ili voda.

Drugi dan
Svo povrće – količina nije ograničena – bitno da niste gladni. Pokusajte da jedete lisnato povrće, a izbjegavajte boraniju, grašak, kukuruz itd.. Za večeru može veliki pečeni krompir na maslacu. Ne jedite voce. Ne zaboravite jesti i supu.Minimum jednom dnevno.

Treći dan
Jedite juhu, voće i povrće koliko želite. Nemojte jesti pečeni krumpir.Ako ste se pridržavala gornjih uputa za ovih tri dana trebalo bi da ste 2 do 3 kg lakši.

Četvrti dan
Pojedite do 3 banane u toku dana, juhu, i pijte nemasno mlijeko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljikohidrata, a također i mlijeko. Supa i dalje obavezna

Peti dan
Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 grama govedine i do 6 paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. Obavezno bar 1 tanjir supe!

Šesti dan
Govedina i povrće. Možete jesti koliko želite govedine i povrća. Naravno i supu

Sedmi dan
Integralnu rižu i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete jesti koliko hoćete riže i povrća. Obavezno supu.

Na kraju sedmog dana ako ste se pridržavali upute izgubit 4,5-7 kilograma. Ako ste izgubili više od 7 kilograma, pauziraj sa dijetom dva dana prije nego počnete ponovno ispočetka.

Ova sedmodnevna dijeta može se koristiti onoliko dugo koliko želite. Osjećaj lakoće i dodatne energije dobar je razlog da se proba sa ovom dijetom.