Ljekovita moć hrane

Hrana

Hrana  – Ljekovita moć hrane toliko je snažna da se mnogi njezini sastojci mogu naći u tabletama.

Brokula sadrži tvar koja potiče rad jetre i tako čisti organizam od otrova. No da bi bila učinkovita, treba je jesti tri puta na tjedan.ljekovita moć hrane4
Brokula također jača imunitet u borbi protiv bolesti, baš kao i cvjetača, zelje, kelj i prokulica.  Hrana  – Dosadi li vam brokula, možete se za promjenu poslužiti njezinim izdancima.
Novo istraživanje Sveučilišta Baylor u Dallasu pokazalo je da izdanci (klice) brokule sadrže 20 puta više tvari koje sprečavaju nastanak raka od obične brokule. Izdanke vrlo lako možete uzgojiti i sami, a dodati ih možete salatama ili sendvičima.
Brinete li o zdravlju svog vida, što češće jedite špinat s jajima. Lutein, žuti pigment koji se nalazi u lisnatom zelenom povrću i jajima, odlično djeluje na oči.
U dovoljno velikim dozama lutein može umanjiti simptome makularne degeneracije, glavnog uzročnika sljepoće kod starijih. Lutein također smanjuje rizik od ove opake bolesti za čak 43 posto, a tijelo ga lakše iskorištava iz kuhanog, nego iz sirovog povrća.

RAJČICA KORISTI SRCUljekovita moć hrane2

Hrana  – Crvena boja rajčica dolazi od likopena, tvari koja poboljšava rad srca i štiti od nekih oblika raka. Nova istraživanja pokazuju da prehrana bogata rajčicama smanjuje rizik od raka prostate. Likopena ima i u kuhanoj rajčici.

KIVI JE NAJZDRAVIJE VOĆE
Hrana  – Kiviji su puni antioksidanata, tvari koje štite organizam od raka, vitamina E i luteina. Ovo voće može spriječiti probleme s vidom, nastanak krvnih ugrušaka te sniziti kolesterol. Istraživanje sveučilišta u Dallasu pokazalo je da je kivi voće najbogatije hranjivim tvarima.

ZELENI ČAJ JE IZVOR ZDRAVLJA
Hrana  – Zeleni čaj bogat je polifenolima, biljnim spojevima koji su sve češći sastojak raznih dodataka prehrani. Oni poboljšavaju rad srca i mozga, djeluju protuupalno kod artritisa te snižavaju kolesterol. Također može ubrzati metabolizam i olakšati mršavljenje.