Ljetni make up na plus 30 stupnjeva

 

make up

Brojne žene se pitaju mogu li biti lijepo našminkane i kad živa poraste u termometru do nesnosnih vrućina. Odgovor je: naravno. Pazite samo da izbjegavate ove greške.

Sunčajte se, nemojte stavljati puder

Zaboravite na tešku podlogu za vaš make-up tokom ljeta. Izbjegavajte tekući puder i razmazive podloge, a eventualne nesavršenosti kože sakrijte laganijim puderom u prahu, ili korektorom. Ako se osunčate na godišnjem odmoru, podloga vam neće biti ni potrebna.

Istaknite preplanulost lica

Osunčano lice naglasite bronzerom. Nemojte ga stavljati preko cijeloga lica, već ga decentno aplicirajte sa strane čela, na nos i bradu te na jagodične kosti. Na ovaj način naglasit ćete ljepotu lica te istaknuti jagodice bez straha od ‘pregorenog’ efekta.

“Zaboravite na tešku podlogu za vaš make-up tijekom ljeta”

Izbjegnite razljevanje maskare

Na visokim temperaturama znoj se cijedi s vašega tijela, sjenilo za oči nestaje u trenu, a maskara se neugodno razmazuje oko očiju. Da bi izbjegli efekt ‘pandinih oči’ – mažite se vodootpornim proizvodima. Dobro bi bilo uložiti i u kvalitetnija i kremasta sjenila za oči koja dulje traju.

NE jarkim ruževima

Ljeto je idealno vrijeme da smanjite doživljaje sa šminkanjem, a preplanuli ten vam osigurava da budete decentni s nanošenjem make-upa. Izbjegavajte nošenje jarkih ruževa i sjenila – tokom dana usne zaštitite balzamom, a večer provedite sa sjajilom u nježnim pastelnim bojama.

Najvažniji ukras lica…

…je zdrava koža. Gdje god bili ovoga ljeta i što god radili – važno je da zaštitite kožu lica od štetnih UV zračenja. Prije izlaska na sunce, lice namažite kremom za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i redovito je aplicirajte t0kom dana.