Manikura kod kuće

Manikura kod kuće
Njegovani i lijepo oblikovani nokti dio su ženstvenog i lijepog izgleda baš kao i make up na tvome licu. Tvoje ruke tijekom dana su često zaposlene i tako dolaze u prvi plan te im je zato potrebna pravilna i redovita njega.

Kako bi one uvijek izgledale besprijekorno, pobrinut će se manikura u kućnoj radinosti, a da bi rezultat bio baš kao u pravom salonu, treba savladati samo par trikova. Uz malo prakse i vježbe svojom ‘salonskom’ manikurom možeš razveseliti i svoje prijateljice, a mi ti donosimo upute kako ju napraviti pravilno i u samo par koraka.
Potrebno je pripremiti:
1. Tri vrste laka za nokte – osnovni premaz, lak i gornji premaz.
2. Odstranjivač laka za nokte
3. Losion za ruke
4. Posudicu s toplom vodom
5. Ručnik
6. Štapiće za uši
7. Vatu
8. Rašpicu
9. Štapić za potiskivanje kožice oko noktiju
10. Grickalicu ili škarice

Namakanje ruku
Sa svojih noktiju prvo ukloni sav prijašnji lak te ruke uroni u posudicu s toplom vodom u koju možeš dodati i malo svoje omiljene kupke ili sapuna. To će nokte lijepo omekšati, a nikako nemoj zaboraviti ukloniti i nečistoće ispod površine nokta.
Potiskivanje kožice
Uz pomoć štapića za potiskivanje kožice oko noktiju potisni kožicu. Dobro je nanijeti i malo preparata za njegu kožice, koji je obično na bazi ulja, a dolazi i u sticku.
Dužinu noktiju najbolje ćeš odrediti po svom ukusu, ali dobro je voditi računa i o svojim aktivnostima i obavezama, jer dugi nokti definitivno ti neće puno pomoći ako se npr. aktivno baviš sportom.Bitno je i da su nokti svi iste dužine, tako da prvo grickalicom, škaricama ili rašpicom poravnaj sve nokte na istu dužinu, te ih potom oblikuj u željeni oblik.

Nanošenje osnovnog laka
Osnovni lak je korak koji nikako nemoj preskočiti. Njime ćeš lako zagladiti neravnine na noktu, a on će nokte i nahraniti te ih učiniti jačima.
Nanošenje laka u boji
Ove sezone jako su in tamne nijanse poput crvene, ljubičaste i crne, ali boja laka uvijek je prepuštena tvojem izboru. Problem ti može predstavljati preciznost u nanošenju koju treba i vježbati, a pomoći će ti ako imaš i korektor za lak, s kojim u par poteza možeš popraviti Završni lak
Završni lak
Kako bi lak duže trajao te dobio sjaj potrebno je nanijeti i završni lak. On će produžiti postojanost laka u boji te dodatno zaštititi nokte od vanjskih utjecaja. Nanesi ga nakon što se dobro posuši onaj u boji.nedostatke.
Krema za ruke
Na kraju svoje ruke počasti bogatom i hranjivom njegom u obliku kreme ili losiona za ruke. Kako nam se bliže hladniji dani dobro je kremicu uvijek imati i sa sobom, kako bi tvoje ruke stalno bile zaštićene, meke i podatne.