Maska za kosu od meda

maska

Maska :Vaša kosa može uvijek izgledati sjajna, mekana i zdrava. Zahvaljujući raznim domaćim pripravcima sada za izgled iz snova ne morate uvijek žuriti u salon, nego se ljepoti možete posvetiti u svom vlastitom domu. Iznenadili biste se kako u vašem domu postoje namirnice koje možete iskoristiti i za razne tretmane.

Med je ljekovita namirnica koja se od davnih vremena koristi kao lijek u borbi protiv raznih bolesti. Upravo iz tog razloga mnogi od nas su morali kao djeca svaki dan jesti jednu žlicu meda. I danas kada nismo više mali, med bi morao i dalje biti sastavni dio prehrambenih navika skoro svakog pojedinca.

Jeste li znali da je med odličan kao glavni sastojak maske za kosu? Razlog leži u velikoj količini aminokiselina, zbog čega je med odlično sredstvo za regeneraciju suhe i oštećene kose. Šećer koji med sadrži pomaže vlasima da ostanu sjajne i glatke, dok tanin osigurava prirodni sjaj.

Maska : Ako želite da vaša kosa bude kao na modelima koji se s njom toliko ponose, uzmite med i lagano ga umasirajte na kosu. Zamotajte kosu ručnikom i pustite da odstoji oko pola sata. Nakon toga operite kosu šamponom i regeneratorom.

Pored meda možete se poigrati s još nekoliko sastojaka. Drugi koji ide odlično u paru s medom je kvasac. Uzmite malo svježeg kvasca i pomiješajte ga s jednom žlicom meda. Smjesu miješajte dok ne postane kompaktna. Masku nanesite na kosu i prekrijte ručnikom. Nakon sat vremena isperite. Tretman bi bilo dobro ponoviti barem dva puta na tjedan.

Ulje sezama i med još su jedna dobitna kombinacija za prekrasan izgled kose. Umiješajte 2 žlice ulja sezama, meda i jedan žumanjak. Kosu pokrijte folijom i 10-ak minuta zagrijavajte sušilom za kosu. Nakon isteka vremena operite kosu. Spomenutu masku bilo bi dobro stavljati jednom tjedno.