Mijenjamo li boju glasa kada nam se netko sviđa i kada varamo?

glas

Glas: Ako ste se i vi nekad iznenadili od boje vlastitog glasa u toku razgovora s nekim tko vas privlači, znajte da niste usamljeni u tome.

Jeste li primijetili kako vam se promijeni glas kada razgovarate s nekim koga smatrate privlačnim ? I koliko god se trudili , ne možete kontrolirati svoj glas u tim situacijama ?

Američki istraživači otkrili su da se tonalitet našeg glasa mijenja kada razgovaramo s nekim tko nas privlači , kao i da pokušavamo na temelju boje glasa osobe sa kojom razgovaramo , pokušavamo shvatiti da li se dopadamo potencijalnom partneru .

Promjene u boji glasa naročito dolaze do izražaja kada telefoniramo , tvrde istraživači .

Prema rezultatima studije koju je proveo Univerzitet Albright u Pennsylvaniji , ženama glas postaje dublji kada su u društvu potencijalnog partnera , dok muškarcima u takvim situacijama glas postaje viši . Psiholozi koji su radili na ovom istraživanju vjeruju da promjene u boji glasa mogu i otkriti nevjeru partnera .

Tijekom istraživanja , analizirane su promjene u glasu sudionika studije tijekom telefonskih razgovora s osobama suprotnog spola koje ih privlače , kao i razgovora s prijateljima istog spola .

glas

Sudionici su pozivali telefonom svoje ljubavne partnere i bliske prijatelje istog spola , a razgovor su započinjali uobičajenim pitanjima : ” Kako si ” , ” Što radiš ” .

Zatim je 80 ljudi slušalo snimke razgovora , ocenjivajući seksepil , zadovoljstvo i stupanj zainteresiranosti u glasu . Koliko nam se glas mijenja ovisno od toga s kim razgovaramo , govori i to da su ocjenjivači prema boji glasa nepogrešivo znali da li su ispitanici razgovarali s partnerom ili prijateljima .

ljubav

” Kada su razgovarali s partnerima , u boji njihovog glasa moglo se prepoznati zadovoljstvo , zavodljivost i zainteresiranost prema sugovorniku ” , rekla je vođa studije ,  profesor Susan D. Hyde.

Kada im se netko sviđa , dame će govoriti dubljim glasom , dok će muškarci zavoditi osobe suprotnog spola nešto višim glasom , na taj način ” pokušavajući izraze želju za intimnošću ” .