Modni detalji – sakrij mane ,istakni prednosti

moda

Moda: Prepoznaj svoje prednosti i izaberi odjeću koja ističe ono sto ti se sviđa na tvom tijelu . Istakni ili grudi ili stražnjicu, nikad oboje odjednom!
Pravila:
• Ako ti se ističe okruglasti trbuščić (ili ti se bas i ne ističe, ali ti si ta koja ga uvijek vidiš!), zaogrni se majicom ili košuljom.
• Ako imaš kratak ili širok vrat, nosi majice i košulje koje su na tom dijelu otvorene kako bi ga prividno izdužila i suzila. Nikako nemoj nositi dolčevite i majice s visokim okovratnikom (tako samo ističeš svoj nesavršeni vrat!).
• Ako nosiš jako usku, pripijenu odjeću, izgledat ćeš deblje, a ne mršavije, što ti, vjerojatno, nije bila nakana!
Modni detalji
• Ako imaš širok prsni kos i neugodno ti je pokazati puno ‘mesa’ kad obučeš majicu na V-izrez, stavi veliku ogrlicu.
• Nikad nemoj nositi šal, maramu ili ogrlicu ako si obukla dolčevitu.
• Ako imaš bujne grudi, nemoj stavljati dugi privjesak ili lančić koji ce se smjestiti ravno između tvojih atributa.
Podbradak
Izbjegavajte ogrlice uz sam vrat i umjesto njih nosite duže komade nakita za vrat. Dekolte ili izrez gornjeg dijela odjeće trebalo bi da je veći ili duži, kako bi linija brade bila bolje definisana.
Male grudi
Moda: Ukoliko baš i niste obdareni u gornjem dijelu tijela, ne očajavajte. Nosite odjeću koja je naborana i bogatija u predjelu grudi, jer će vam to dati puniji i obliji izgled. Probajte i sa rolkama, kako biste naglasili grudi. Kragne i ogrlice nosite bliže vratu, kako bi efekat većih grudi bio potpun.
Široka ramena
Raglan rukavi ili majice oko vrata kao jednostavno rješenje za vizuelno smanjenje širokih ramena. Nemojte nositi odjeću koja na ramenima ima ukrase ili neki vez. Držite se podalje od jakni i haljina sa naramenicama.

Moda: Kako nositi boje
• Odjeću od sjajnih materijala ili jarkih boja obuci samo kada želiš biti u središtu pozornosti.
• Imaš li nečistu kozu na licu, neka ti gornji dio odjeće ne bude crne boje jer ćeš tako samo privući pozornost na nepravilnosti svog tena,postići ćeš jedino to da će crna djelovati dosadno, a jarke boje jeftino.
Moda:Ako si sitne građe ili pak vrlo krupne, izbjegavaj dramatične kontraste između gornjeg (majice ili košulje) i donjeg dijela (hlače ili suknje) tijela.
Izbor cipela
• Nemoj nositi cipele s tankom petom ako imas mrsave noge.
• Sto se tice duzine traperica i svih ostalih vrsta hlaca, one moraju dosezati do kraja pete, tj. skoro do poda!
• Crne cipele bolje izgledaju ako ih uskladis s tamnijom odjecom jer ako ih kombiniras s odjecom jarkih boja, djelovat ces ‘jeftino’
Velika stopala i noge
Izbjegavajte sandale sa kaiševima u obliku slova T. Birajte obuću sa zatvorenim prstima. Idealna dužina pantalona je ispod članka. Također, izbjegavajte hlače na crtu dužine do gležnjeva ili kratke suknje koje bi vam mogle naglasiti gležnjeve i stopala.