Mršavite zdravo do ljeta

Mršavite zdravo do ljeta

Proljeće je tu, a uskoro i ljeto. Sigurno želite na plaži izgledati skladno i lijepo, a kilogrami koje ste nakupili preko zime vas brinu. Kako smršaviti u što kraćem roku? To je sigurno pitanje koji mnogi od vas si postavljaju.

Donosimo vam nekoliko savjeta i pravila kojih bi se trebali pridržavati da svoje tijelo dovedete u ono što želite, lijepe obline koje ćete moći pokazati u novom kupaćem kostimu ovoga ljeta.

neidische Blicke

Jedite manje obroke i učestalije

Ovo pravilo vjerovatno već svi dobro znate. Kako se radi o jednom od osnovnih postavki mršavljenja nije ga loše utvrditi. – Djeljenjem obroka na manje postiže se ubrzavanje metabolizma, te održavate razinu šećera stabilnom. – Večera bi trebala završiti do 19 sati iz razloga što tijelo slabije luči enzime probave nakon tog perioda.

mršavljenje3

Krećite se

Uz lošu prehranu, jedan od najvećih čimbenika debljanja je nedovoljno kretanje. Odaberite aktivnost koja vam najviše odgovara s obzirom na vrijeme koje imate na raspolaganju i stanje kondicije. Aktivnosti koje su pogodne za smršaviti su hodanje, trčanje, vožnja biciklom, planinarenje ili rolanje. I samo hodanje 3 puta tjedno uvelike će doprinjeti gubitku kilograma.

mršavljenje2

Vaša vaga neka vam postane najbolji prijatelj

Istraživanjima je dokazano da su osobe smršavile koje su se vagale na dnevnoj ili tjednoj bazi. Vaganje će omogućiti praćenje napretka i biti dobar motivator u dijeti. Potrebno je davati si male ciljeve i nikako ne odustajati ukoliko u određenim fazama dođe do stagnacije skidanja kilograma. To je sastavni dio svakog mršavljenja.Mršavite zdravo do ljeta

mršavljenje4

Pijte dosta tekućine

Čaša vode prije ručka i večere zavarati će želudac što će rezultirati manjom potrebom za hranom. Kako se svi kemijski procesi dešavaju u vodi, kao i redukcija masnog tkiva, nužan je adekvatan unos vode.Unos vode nebi trebao biti manji od 2 l.Mršavite zdravo do ljeta

mršavljenje5

Budite uporni

Najvažnije od svega je da budete uporni u odluci da smršavite. Stagnacije u skidanju kilograma su normalna pojava koja vas ne smije obeshrabriti. Nakon stagnacije slijedi ponovno gubljenje kilograma.Mršavite zdravo do ljeta Najvažnije od svega je da budete ustrajni u odluci da smršavite. Stagnacije u skidanju kilograma su normalna pojava koja vas ne smije obeshrabriti. Nakon stagnacije slijedi ponovno gubljenje kilograma.