Nahranite svoju kosu da bude zdrava

kosa

Kosa: Ako je vaša kosa oštećena ili sklona peruti, preporučamo vam masku od kokosovog ulja. Kokosovo ulje potiče rast kose i hrani korijen.

Donosimo vam recept za jednostavnu i djelotvornu masku koja će nahraniti vašu kosu od korjena do vrha.

POTREBNO JE 
Kosa: Žlica kokosovog ulja, žlica ulja sjemenki grožđa, pola žličice limunovog soka ili 10 kapi eteričnog ulja limuna ili grejpa, 10 kapi eteričnog ulja ružmarina .

kosa2

PRIPREMA 
Kokosovo ulje u čvrstom stanju stavite u činiju, zagrijte i dodajte čajnu žlicu ulja sjemenki grožđa.
Za svjetliju kosu – pola žličice limunovog soka ili 10 kapi eteričnog ulja limuna ili grejpa.
Za tamniju kosu – 10 kapi eteričnog ulja ružmarina.
koas1
Kosa: Smjesu nanesite na vlažnu kosu dok su ulja još topla, na kosu stavite kapu za tuširanje i još sve učvrstite ručnikom. Ručnik zagrijte prije stavljanja na glavu da bi potakli djelovanje maske koja treba da vam stoji na glavi 10 minuta.

 U šampon dodajte mljeveni luk. Neka odstoji petnaest dana u šamponu, a zatim taj šampon koristite redovito. To će dati vašoj kosi odličan sjaj i ubrzati njen rast. Malo obratite pažnju na miris da ga korištenjem nekih prirodnih pripravaka neutralizirate. Luk za ubrzavanje rasta kose možete upotrijebiti i na ovaj način. Prepolovite crveni luk, dodajte četiri češnja češnjaka i dva cimet štapića. Stavite u posudu s vodom i kuhajte 15 minuta. Procijedite i 4 dana zaredom isperite kosu ovim pripravkom.