Najljepše ljubavne priče svih vremena

movies_greatest_movie_couples_gallery_4

Uzbudljivi zapleti, fatalni susreti i snažne emocije, sve su to karakteristike poznatih ljubavnih priča, koje svaki naraštaj nanovo otkriva i prati s uzbuđenjem.Bilo da se radi o junacima iz knjiga, filma ili pak stvarnog života, velike ljubavi koje su ušle u povijest i dalje nas fasciniraju i izazivaju u nama zanimanje.

Mi smo odabrali pet priča koje su nas se duboko dojmile te često potaknule na maštanje i sanjarenje, a likovi o kojima će biti riječ ostali su zapisani duboku i u našim srcima.

Romeo i Julia

Vjerojatno najpoznatija ljubavna priča svih vremena djelo je velikog britanskog dramatičara Williama Shakespearea. Govori o dvoje mladih čija se ljubav rodila usred svađe dviju uglednih veronskih obitelji Montecchi i Capuletti. Njihova strast pobijedila je ovu nerazumnu mržnju, ali im sudbina nije bila naklonjena. Odani svojoj ljubavi, zbog strašnog su nesporazuma uvjereni da su ostali jedan bez drugog, ispili otrov, koji im je na doista tragičan način donio kraj.

Scarlett O’Hara i Rhett Butler

Američka ljubavna drama Zameo ih vjetar iz 1939. godine nastala je prema istoimenom romanu spisateljice Margaret Mitchell. Epska je to ljubavna priča koja se odvija za vrijeme američkog građanskog rata. U njoj pratimo mladu Scarlett O’Haru koja je zapela za oko šarmantnom zavodniku Rhettu Butleru, a koji će s vremenom osvojiti njezino srce. Njihova ljubav ipak neće doživjeti sretan kraj.

Kleopatra i Marko Antonije

Godine 31. pr. Kr. odigrala se jedna doista posebna ljubavna drama. Egipatska kraljica Kleopatra, iako je svoju odanost obećala velikom vojskovođi Juliju Cezaru, zaljubila se u jednog od njegovih najodanijih generala, Marka Antonija, koji je radi nje ostavio svoju ženu Oktaviju. Uskoro se u borbu za rimsko prijestolje uključio i Oktavijin brat, koji je okupirao Egipat te ga učinio rimskom provincijom.

Prozvavši se carem Augustom, kako bi osvetio svoju sestru odlučio je poniziti Kleopatru, a ova velika kraljica to nikako nije mogla podnijeti. Zajedno s Markom Antonijem počinila je samoubojstvo, dozvolivši da je ugrize kobra.

Princ Edward i Wallis Simpson

Edward VIII. bio je na čelu britanske kraljevske monarhije, no sve se to promijenilo kada se zaljubio u Amerikanku Wallis Simpson. Kako je ona tada bila u braku, nastao je veliki skandal, a iako se brzo razvela, Wallis nikada po britanskom kraljevskom pravu ne bi mogla postati kraljicom. Edward se tako odrekao prijestolja te se usprkos protivljenju obitelj i britanske javnosti oženio ženom koju je volio.

Tristan i Izolda

Ova srednjovjekovna ljubavna tragična priča inspirirala je mnoga umjetnička djela, od kojih je najpoznatija opera Richarda Wagnera Tristan i Izolda. Junak Tristan radi djelovanja čarobnog napitka zaljubljuje se u izabranicu svoga ujaka, lijepu Izoldu.