Nije lako biti dama

dama

Nije lako biti žena od stila, ali i uz malo truda i to se može. Ona se poznaje po nepretencioznom, ali savršenom stilu. Ona je prije svega obrazovana i dobro odgojena, i na tome počivaju odlike njenog fizičkog izgleda.

Prava dama ne prati modu slijepo, ona nema uzore, ona dobro poznaje sebe. Ona je svoja. Ne blefira. Zato pojam dame ipak nije starovremenski. Vrijednosti koje podrazumijeva vječne su i uvijek ih treba imati na umu.

ŠTO IMA PRAVA DAMA

Nježne ruke

Ruke njegujte kontinuirano. Poslije svakog pranja ih mažite, a jednom tjedno napravite piling ruku i stavite pakiranje. Nokte namažite makar bezbojnim lakom.

Zdrava kosa

Kosa prije svega mora biti čista, a potom i njegovana. Dakle, redovito šišanje je obavezno jer su procvjetali krajevi nedopustivi. Ako se bojate radite to kvalitetnim bojama za kosu!

Divan ten

Ne postoji situacija u kojoj možete dopustiti sebi da ne očistite lice i ujutro i navečer. Jednom tjedno radite piling, a ako možete, posjećujte redovito kozmetičara. Bolje je odustati od krpica nego od lijepe kože.

Zdravi zubi

Da ne biste imali neugodan zadah iz usta, morate prati zube poslije svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posjete zubaru se podrazumijevaju.

Uvijek je čista

Ako pretendirate na titulu dame, morate se tuširati svakog dana, pa i dva puta. Odjeća mora biti savršeno čista i ispeglana, a rublje lijepo, kvalitetno i nikako rasparano. Parfem ne moderan, već onaj koji sliči na vas.

Zna se šminkati

Svečana šminka je za večer, decentna je za dan – toga se drže dame. Boje koje nameće trend ne dolaze u obzir ako vam ne pristaju. I još nešto – nikad ne popravljajte šminku na javnom mjestu.

ŠTO NEMA PRAVA DAMA

Silikone

Na ženi od stila nema ničeg umjetnog i pretjeranog, a to silikoni svakako jesu. Zato ne budite ljeni i čvrstoću grudi održavajte vježbama i pravilnom njegom. Veličina nije bitna, bitno je kako ih nosite.

Nema izrast

Nikada ne dopustite sebi izrast. Taj detalj šalje poruku da ste lijeni, neuredni i da ne brinete o sebi. A tko nije za sebe, nije ni za drugog. Ako se bojate, radite to redovito!

Nema brkove

Redovito uklanjanje suvišnih dlačica s lica i tijela je imperativ, a posebno s nausnica. Brkovi su rezervirani za muškarce! Ako ih imate, depilirajte ih obavezno i ​​zapamtite da se oni najviše vide kad stavite puder.

Nema tetovaže

Danas vrlo popularne tetovaže i piercing djeluju egzotično, ali tavko nešto priliči samo mladima. Treba, međutim, misliti unaprijed. Sad ste možda mladi, ali mladost nije vječna. Doći će dan kad će vaš tatoo izgledati vulgarno.

Diskretno se kiti

Nakit ne smije biti krupan i upadljiv jer dame nose samo sofisticirane komade. Naravno, prava, bižuterija ne dolazi u obzir. Ako nije dragulj, bolje da ga nema.

Nema poderane čarape

Čarape moraju savršeno prianjati uz nogu, a ne smije biti zakačena nijedna petlja. Rezervni par vam uvijek mora biti pri ruci. Zaboravite na improvizacije tipa “Zaustavit ću očicu lakom za nokte”.