Nokti, dugi i lijepi!

nokti

Lijepi, njegovani nokti pokazatelj su zdravlja i urednos.Već prvim pogledom na nokte može se puno toga zaključiti o osobi,s obzirom da se oni prvi primijete,uputiti ćemo vas kako imati njegovane nokte u nekoliko koraka.
Potrebno vam je;
– prokuhana voda
– sol
– masna krema ili krema za nokte
– set za manikuru
– dobra volja
U pola litre prokuhane vode stavite dvije žličice soli,puatite neka se rastopi.Kada voda postane mlaka,uronite ruke i drži ih 10 do 15 minuta. Sol hrani nokte i čini ih jačima.Postupak možete raditi svako veće prije spavanja,bit ćete oduševljeni rezultatima . No, i jednom ili dvaput tjedno može dovesti do poboljšanja stanja noktiju.

nokti dugi i lijepi2DRUGI KORAK
Nakon namakanja obrežite svu staru kožu, zanoktice i sve što treba ukloniti.Zatim oblikujte nokte prema želji, a nakon toga turpijicom obradite vrhove.Umjesto skraćivanja škaricama ili grickalicom, koristite staklenu rašpicu. Ona je nešto skuplja od one “klasične”, no vaši će vam nokti biti vrlo zahvali. I zapamtite – nokte turpijajte u jednom smjeru, nikako pokretima naprijed-natrag!

TREĆI KORAK
Uzmite kremu za nokte te je utrljaj u nokte,ako to nemate odlično će poslužiti bademovo ili maslinovo ulje. Odlične su i masne kreme na bazi limuna. Pobrini se da kremu utrljavate u nokte nekoliko sekundi. Ovakve kreme pospješuju rast noktiju.

ČETVRTI KORAK
Nakon svakog pranja ruke treba obrisati,ne dopustiti da se voda sama od sebe osuši jer tada nokti dehidriraju te se češće i lakše ljušte, ili im se kidaju vrhovi, a i lakše nastaju zanoktice. Naime, nokti su mnogo propusniji na vodu od kože!

PETI KORAK
Dokazano je da što više koristimo prste, to nokti brže rastu. Mada zvuči nevjerojatno, sviranje klavira, tipkanje na računalu ili bilo koja druga aktivnost u kojoj koristiš prste ubrzat će rast noktiju! Naime, pokreti prstima ubrzavaju kolanje krvi kroz prste, što ubrzava rast noktiju.

Osim toga,ako želite imati lijepe i zdrave nokte,morate povečaki unos kalcija, te kroz prehranu uzimati dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine: D, A i E.

Nokti dugi i lijepi1

 

 

 

 

 

 

 

Evo nekoliko zanimljivosti o noktima;
Koliko će nokti narasti, ovisi i o prehrani.Da bi se potaknuo rast potrebno je uzimati dovoljno proteina i minerala. Nokti na nogama rastu sporije nego na rukama, a mjesečno nam narastu od 3 do 4 milimetra. Nokti rastu brže do 30. godine života, a zatim brzina rasta opada. Također, ovisno o godišnjem dobu, nokti drugačije rastu – zimi rastu sporije nego ljeti. Osim ovoga, ako ste dešnjak, brže rastu nokti desne ruke,dok pak ljevacima brže rastu oni na lijevoj ruci.U Guinnessovu knjigu rekorda ušla je Amerikanka Lee Redmond kao osoba s najdužim noktima na svijetu. Uzgajala ih je 27 godina i na kraju su bili dugi 7,5 metara. Uklonila ih je laserom.I, naravno, želite li imati lijepe i duge nokte,nikako ih nesmijete grickati. Grickanje noktiju odaje neuredan i ružan dojam.Nokti su ružni i bezizgledni.