Nova Godina u Istanbulu

Nova godina u Istanbulu

Dočekajte Novu 2013. godinu u Istanbulu, gradu na raskršću između Evrope i Azije. Istanbul se nalazi nekih 1300km jugoistočno od Hrvatske Prestolnica starog svijeta, podignuta na mjestu dodira istoka i zapada, uobličena kroz vijekove rukama helenske, rimske, bizantijske i osmanlijske civilizacije.
Istanbul je najveći grad Turske i sigurno jedan od najljepših gradova na svijetu. Mnogobrojne turističke atrakcije, miris orijenta, mostovi, Bosfor i nevjerovatan duh grada svake godine privlači sve veći broj turista. Kako izgleda za Novu godinu, to je posebna priča koju svatko treba doživjeti!
Kroz svoju povijest ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul metropola, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba svijeta.
Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom.Istanbul je grad na sudaru dvije civilizacije i religije, grad koji je ispisao stranice povijesti, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, a ujedno i jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta.

Dobar smještaj za nadolazeči doček Nove godine nači ćete u hotelu Mirilayon 4* smješten je u kvartu Laleli u povijesnom dijelu grada, udaljen 1,2 km od Kapaličaršije, i 2km od Sultan Ahmet trga. Lako se stiže do trga Taksima.
Sobe su veoma udobne – renovirane i imaju SAT TV, minibar, AC, muzika, telefon, Kupatilo TWC i fen.
Prateći sadržaji : Snack bar, restoran i ala’carte restoranom, tursko kupatilo, sauna,frizera i spa centar.Hotel Istanbul

 

 

 

 

Istanbul se ponosi i modernim trgovima Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli dok ćete se, šetajući Sultanahmet trgom, neizbježno vratiti par stotina ili čak tisuča godina unazad i osjetiti dekadenciju, ali i rodoljublje bizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i krčanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu ili Carigradu, ako Vam je draže.Doček Nove godine u Istanbulu1

 

 

 

 

 

 

Istanbul (DK Eyewitness Travel Guide)

Istanbul (DK Eyewitness Travel Guide)

Cijena: £12.99

Preračunajte cijene s našim konverterom valuta (u sidebaru)

Saznajte više kako kupovati na AMAZONU