Odabir šminke za vjenčanje

šminka

 

Svaka buduća mladenka trebala bi znati kakva je šminka najprikladniji odabir za vjenčanje. Jedna od najčešćih pogreški prilikom šminkanja za vjenčanje je – prejaka šminka.

Za jedan od najvažnijih dana u životu potrebna je šminka koja će se na neki način razlikovati od svakodnevne šminke, ali to ne znači kako je neophodno šminkati se na način na koji dosada niste, primjerice, igranje s jako tamnim ili crnim sjenilima. Svaka je mladenka u središtu pozornosti na svojemu vjenčanju, ali to ne znači kako uz to i šminka mora biti „napadna.“

šminka1

Možete si pomoći pri odabiru šminke za vjenčanje na ovaj način: ukoliko se za desetak godina, kada budete gledali slike svoga vjenčanja, nećete sramiti svoje šminke, onda ste na pravome putu.
Većina budućih mladenki zatražit će pomoć vizažista i vizažistice za šminkanje za svoje vjenčanje, a ovdje su smjernice želja kojih se potrebno držati.
Prilikom šminkanja za vjenčanje potrebno je igrati na sigurno – prirodan izgled. To ne znači kako treba izbjegavati šminkanje, već je potrebno odabrati prirodne boje šminke. Bez obzira na to koliko šminke bude na licu (zbog činjenice kako će duži vremenski period morati ostati postojana i zbog potreba slikanja), svejedno mora izgledati lijepo i prirodno i ne ustručavajte se reći svoje želje vizažistu i vizažistici, jer njihov je zadatak da vidljive nesavršenosti na licu postanu nevidljive, a da pritom izgledate lijepo.

šminka2

Savjet plus: nakon što se odlučite za profesionalnu pomoć za šminkanje za svoje vjenčanje zamolite tu istu za slike prijašnjih radova kako biste uopće vidjeli kako oni rade. Također, dogovorite i probno šminkanje. Tako ćete na vrijeme izbjeći moguće neugodnosti ukoliko njihove mogućnosti nisu usklađene s vašim željama.