Odbacite ratničke boje – ovog ljeta šminka vam nije potrebna

šminka

 

Kada smo bile male devojčice samo smo htele da se šminkamo. Bile smo u stanju da celu maminu šminku isprobamo u samo jednom satu. Sada su se vremena malo promenila. Šminka nam je postala sastavni deo sređivanja, kao oblačenje. Ne možemo da zamislimo izlazak napolje bez šminke.

Ali koža teško podnosi taj pritisak pa vam stoga donosimo osam razloga zašto da prestanete sa šminkanjem bar nekoliko dana:Volimo mi šminku, zaista je volimo! Ali nekada je našoj koži potrebna pauza kako bi se rešila svih toksina. Šminka neizostavno zapušava pore, tako da, pustite je da diše za promenu! Nahranite je hidratantnom kremom i samo gledajte kako nestaju bubuljice, a vaše lice vraća izgubljeni sjaj.

Sećate li se onog osećaja čistoće? E sad zamislite da se tako osećate celog dana i da ne morate da brinete o svom puderu na vrućini! Ne samo da će vam koža izgledati svežije kada njen prirodni ton dođe do izražaja, već ćete se na trenutak rešiti popravljanja šminke. To je tako dosadan proces!Tačno je da ništa ne zvuči tako primamljivo kao novi ruž, ali, šminka je skupa drage dame, i ne raste na drveću. Ne kažemo da ne treba da je kupujete, podržavamo vas u tome jer šminka je zabavna – ali ako je ređe nosite i to samo u posebnim prilikama, ređe ćete trošiti teško zarađen novac na nove zalihe.

šminka

U proseku, provedemo godinu i tri meseca života šminkajući se, a to je dragoceno vreme koje možemo provesti u krevetu. Da ne spominjemo koliko vremena treba da se šminka ukloni sa lica uveče! Bukvalno smo robovi dnevne rutine koju možemo zameniti snom. Ili zabavom!Da li vam je dečko ikada rekao da ste lepši bez šminke? Ne brinite, ovo nije njegov pokušaj da se komplimentom izvuče iz neke gluposti koju je napravio. Zapravo vam govori istinu.

Postoji razlog zašto se nismo rodile našminkane – prirodno smo lepe!