Vaša odjeća govori o vašoj vezi

 

odjeća

Odjeća: Umirete od želje da se dočepate nove dizajnerske torbice ili haljine iz najnovije kolekcije? Upravo to bi mogao biti znak da ste po pitanju svoje veze s partnerom prilično nesigurni, tako barem tvrdi novo istraživanje.Osim toga, žene ljubavne veze snatrim čvršćima u slučaju kada žena nosi odjeću i dodatke s dizajnerskim potpisima, otkrila je serija novih studija provedenih na Sveučilištu u Minnesoti.

Kako su znanstvenici došli do tog zaključka?

U jednom eksperimentu trebalo je da žene pročitaju jedan od dva ponuđena opisa ljubavnog para. Opisi su bili identični, osim jednog sitnog detalja: za polovicu žena u opisu navedeno je kako nose dizajnersku odjeću, a za drugu polovicu navedeno je kako nose non-branded odjeću i modne dodatke.

Odjeća: Iako te razlike nisu bile posebno istaknute, sudionici istraživanja koji su pročitali te opise redovito su parove u čijem slučaju žena nosi dizajnersku odjeću ocjenjivali kao privrženije, zaljubljenije, a njihovu vezu stabilnijom.

U drugom eksperimentu, sudionicima je rečeno da zamisle kako im druga žena zavodi partnera. Nedugo nakon toga zadan im je, na prvi pogled nepovezan zadatak, da nacrtaju na torbu, cipele, odjeću i automobil logotip luksuznog brenda koji bi voljeli imati. Znanstvenici su ustvrdili kako su žene, kada su osjetile ljubomoru, crtale dvostruko veće logotipe.

Znanstvenici kažu kako mnoge žene podsvjesno smatraju da luksuzne proizvode, ili barem dio njih, treba plaćati njihov partner. Upravo zbog toga, najvjerojatnije većina žena vezu parova kod kojih žena nosi dizajnersku odjeću smatra stabilnijom.

Naravno, dizajnerska odjeća i modni dodaci ne znače ljubav, a činjenica je da mnoge žene same plaćaju svoje torbice, štikle i odjeću. A tu su i mnogi drugi, znatno češći razlozi zbog kojih žene žele kupuju dizajnersku odjeću, a ne samo zbog nesigurnosti u vezi.