Odredite pravu veličinu grudnjaka

Odredite pravu veličinu grudnjaka

Veliki broj žena ne nosi pravu veličinu grudnjaka. To je zato što ih često kupujemo otprilike ne vodeći pri tom računa o opsegu naših grudi i leđa. Zato se događa da se grudnjak usijeca u predjelu ramena ili leđa,da se on podiže na leđima. Još češće se događa da dubina košarice nije odgovarajuća. Ona se zapravo određuje prema veličini grudi kada se opseg leđa i grudi stave u odnos. Sada ćemo objasniti što treba mjeriti prije nego što krenete u kupnju i kako da odredite pravu veličinu grudnjaka

Osnovna veličina grudnjaka mjeri se tako što krojačkim metrom izmjeriti opseg ispod grudi u visini donjeg dijela grudnjaka. Izmjerenu vrijednost zaokružujemo na prvu sljedeću graničnu vrijednost. Dakle,ako je izmjereni broj 83 vaša veličina je 85.Standardne veličine su: 70, 75 , 80, 85, 90 , …

Dubina korpice je jednako bitna kao i osnovna veličina grudnjaka. Da bi se ona pravilno utvrdila potrebno je izmjeriti opseg preko grudi. Taj broj se stavlja u odnos s prethodnom osnovnom veličinom i to ako je on veći od osnovne veličine za:

12 – 14cm vaša koprica je A, 14 – 16cm vaša korpica je B, 16 – 18cm vaša korpica je C, 18 – 20cm vaša korpica je D.

Postoje i dublje korpice kao što su DD ili D +, a negdje one nose i oznaku E i F , H. Mjere se po istom principu .

* Primjer : Ako ste izmjerili opseg ispod grudi (78  i dobili da je vaša osnovna veličina 80 (uzima se prva sljedeća granična vrijednost), pa ste izmjerili obim preko grudi i dobili vrijednost 94, vaša veličina košarice je 80 B.

Dobro određena veličina grudnjaka je jako bitna za cjelokupan izgled figure. Kao i kod garderobe kada nosite odgovarajuću veličinu, sve vam bolje stoji i vaše samopouzdanje je veće. Sa druge strane grudnjak ne smije da vas steže , usijeca se u kožu i da vam u njemu bude nelagodno. Odabir prirodnih materijala i što manje žice je najtoplija preporuka .